X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Olimpicii Moldovei: Nici o greutate nu este prea mare pentru halterofilul Marin Robu

20 iul. 10:00   Sport
8 ore in urma 2044 0

Atunci cînd spunem că nici o barieră sau greutate nu îl poate opri pe un sportiv spre calea sa spre succes, atunci cu siguranță ne putem referi la propriu la halterofilul Marin Robu.

Sportivul s-a născut la 19 martie 2000 la Nisporeni, iar în prezent este antrenat de Sergiu Crețu și Grigore Brașoveanu

Sportivul este Maestru Emerit al Sportului, deținător al titlurilor de Dublu Campion European și desemnat de două ori cel mai bun sportiv continental, multiplu campion și premiant al Campionatelor Mondiale, top 8 la Jocurile Olimpice de la Tokyo și calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Palmares: vicecampion mondial printre juniori în 2019, vicecampion european printre juniori în 2019, argint la Cupa Mondială în 2020 și argint la Europene în 2021


Înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, halterofilul Marin Robu s-a antrenat alături de cel mai titrat sportiv din lume la această probă Lasha Talakhadze, de două ori campion olimpic și de șapte ori campion mondial.

„Poți învăța multe lucruri privind un sportiv în timpul procesului de pregătire, în special cum începe și efectuează antrenamentul. Deci, sînt multe lucruri care voi avea de învățat. Cine știe, poate și el va învăța ceva de la mine", a mărturisit anterior Marin



Elevul lui Sergiu Crețu a concurat și la Olimpiada de la Tokyo, unde a ocupat locul opt în clasamentul general.

"S-a făcut un lucru enorm cu el. I-am atras atenția asupra greșelilor pe care le-a comis și acum ar trebui să bifeze un rezultat mai bun decît la Tokyo", a povestit antrenorul său.

"De la fiecare competiție, fie Campionat European sau cel Mondial, am adus medalie. Sper că de această dată să avem o performanță mai bună, dar nu vreau să fac așteptări. Desigur că mă aștept mai mult. Am reușit în anul 2023-2024 să aduc un număr de 8 medalii, dintre care 3 de aur, doar de la Campionatele Europene și Mondiale. Mulțumesc mult pentru susținere, promit că la Paris voi da tot ce am mai bun.", spune Marin Robu.



De menționat că unicul medaliat cu aur olimpic în proba haltere din istoria Republicii Moldova este Tudor Casapu.

Sportivul a reușit performanța remarcabilă în 1992, cînd a concurat la Barcelona.

Jocurile Olimpice și Paraolimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 8 septembrie 2024, în diferite locații din Paris și din regiunea Île-de-France.

Te îndemnăm să susții echipa olimpică! #HaiMoldova

Totodată, dacă ești un suporter înrăit al sportivilor moldoveni, te îndemnăm să te abonezi la pagina de facebook Noi.md Sport unde vei afla ultimele noutăți din sport.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав