X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1415

Olimpicii Moldovei: Dimitriana Bezede, atleta moldoveancă specializată în proba aruncarea greutății

25 iul. 09:00   Sport
16 ore in urma 1983 0

Fără îndoială orice succes sportiv poate fi obținut prin multă muncă și prin multe sacrificii, însă pentru sportiva, istoria căreia ne dorim să o cunoașteți astăzi este una specială pentru că nici o greutate nu este prea mare pentru ea.

Aflați istoria Dimitriane Bezede, care este specializată în proba aruncarea greutății. Dimitriana are în palmaresul său două titluri de campioană balcanică, medaliată cu argint și bronz la ediții ale Cupei Europei și dublă participantă la Jocurile Olimpice de vară în Rio de Janeiro și Tokyo.

Dimitriana Bezede s-a născut la Chișinău și este o atletă moldoveană, specializată în disciplina aruncarea greutății.

A participat la Campionatul European de Atletism din 2016. A făcut parte din lotul olimpic al Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de vară din 2016 și Jocurile Olimpice de vară din 2020. La Campionatul Mondial de Atletism din 2017 a obținut locul 19.

În anul 2019 sportiva a obținut locul 9 la Campionatul European în sală. La Universiada de la Napoli a cucerit locul 5 și la Campionatul Mondial de la Doha s-a clasat pe locul 12. În 2021 a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.


La Campionatul European în sală din 2023 de la Istanbul sportiva a obținut locul șapte.

Recordul personal al său este de 18,83 metri și datează din 2017. Recordul personal în sală este de 18,52 metri, stabilit la Istanbul în 2019, acesta fiind recordul național.

Dimitriana practică sportul de la vîrsta de 14 ani și spune că a fost mereu un copil activ. „Cînd am început să practic sportul, nici nu știam că există o astfel de probă (aruncarea greutății). Pasiunea pentru acest sport a crescut de la un antrenament la altul. După primele rezultate mai bune, am înțeles că vreau să rămîn în acest sport.”

Tînăra sportivă a spus că există unele momente cînd parcă nu mai are putere să continue și se gîndește să renunțe la sport, dar cei mai puternici rezistă și trec peste aceste clipe grele. „Pentru mine, fiecare competiție este memorabilă și importantă, fiindcă mereu depun un efort colosal. Desigur că mai cu drag îmi aduc aminte de competițiile la care am reușit să cîștig o medalie și de cele precum campionatele mondiale și Jocurile Olimpice.”

Pentru Dimitriana aceste JO sînt mult mai complicate emoțional pentru că este nevoită să lase copilul acasă cu soțul.

”Acest ciclu olimpic a fost unul mai dificil pentru mine în ceea ce privește traumele. O mare parte din banii primiți au fost folosiți pentru tratarea și ameliorarea traumelor, care m-au împiedicat să mă pregătesc adecvat pentru competiții. În ciuda acestor provocări, m-am străduit mereu să-mi mențin organismul în forma necesară, investind în metode de recuperare și reabilitare, precum și în procurarea vitaminelor necesare.

De asemenea, pentru că alimentația sportivă este extrem de importantă în obținerea performanțelor, bursa olimpică a fost esențială în procurarea produselor necesare de alimentație. Sînt bucuroasă că, în acești trei ani, am făcut parte din acest proiect al Comitetului Național Olimpic, care mi-a oferit sprijinul necesar în realizarea visului olimpic”, a declarat Dimitriana.

Jocurile Olimpice și Paraolimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 8 septembrie 2024, în diferite locații din Paris și din regiunea Île-de-France.

Te îndemnăm să susții echipa olimpică!

Totodată, dacă ești un suporter înrăit al sportivilor moldoveni, te îndemnăm să te abonezi la pagina de facebook Noi.md Sport unde vei afla ultimele noutăți din sport.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав