X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Olimpicii Moldovei: Denis Vieru, judocanul care a dus faima țării departe de hotarele ei

23 iul. 09:00   Sport
2 ore in urma 1108 0

Un alt sportiv cu care se poate mîndri Republica Moldova și care ne va reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris este judocanul Denis Vieru.

Sportivul s-a născut la 10 martie 1996, la Chișinău și este judocan moldovean care concurează la categoria semi-uşoară masculină.

Denis Vieru a devenit cunoscut pentru prima dată după ce a cîștigat o medalie de aur la Campionatul European de Judo U-23 în 2016, primul moldovean care a făcut acest lucru după Marcel Trudov în 2005.

Vieru a cîștigat medalii la o serie de evenimente IJF Grand Prix și Grand Slam în 2019, inclusiv prima medalie de aur a Moldovei la Judo Grand Prix la Grand Prix Antalya, un alt aur la Grand Slam Baku, și l-a învins pe campionul european din 2016 Vazha Margvelashvili și a cîștigat aurul la Grand Slam Paris.


De asemenea, el l-a învins pe Ranto Katsura din Japonia și a cîștigat medalia de aur la Universiada de vară 2019 de la Napoli, unde a fost purtătorul de drapel al delegației moldovenești la ceremonia de deschidere.

Totodată, Denis Vieru, a cîștigat o medalie de bronz la Campionatul Mondial de Judo în 2019.

În 2021 la Judo Grand Slam Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, a cîștigat medalia de aur. A cîștigat medalia de aur și în 2022 la Judo Grand Prix Almada, care a avut loc în Portugalia.

...

Pasiunea pentru Judo a descoperit-o de la o vîrstă fragedă.

”Îmi amintesc prima dată cînd am intrat într-o sală de judo. Aveam 6 ani! Mi-au atras atenția sportivii care luptau într-o ținută albă, frumoasă și bine aranjată, cu centuri de diferite culori. Pe atunci nu știam ce semnifică acele centuri, dar am simțit o atracție față de acest sport. Un an mai tîrziu, am revenit în acea sală și am început să practic și eu Judo”, a povestit anterior judocanul într-un interviu oferit mass-mediei.

Denis Vieru recunoaște că în Republica Moldova este dificil să fac sport de performanță, dar nu este imposibil.

”E greu, dar e posibil. Sunt mîndru de faptul că fac parte din rîndul sportivilor care duc faima țării și reprezintă Republica Moldova la cel mai înalt nivel. Deși, de multe ori, condițiile în care se desfășoară antrenamentele lasă de dorit, sportivii moldoveni reușesc să obțină rezultate fantastice. Eu mă consider norocos deoarece sînt susținut de o echipă mare de oameni dragi și de parteneri de încredere”, a spus Denis.

Evident, că principalii susținători ai săi sînt familia și membrii echipei. Un rol important, îl joacă conducerea și colegii din cadrul Federației Naționale de Judo.

Jocurile Olimpice și Paraolimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 8 septembrie 2024, în diferite locații din Paris și din regiunea Île-de-France.

Te îndemnăm să susții echipa olimpică! #HaiMoldova

Totodată, dacă ești un suporter înrăit al sportivilor moldoveni, te îndemnăm să te abonezi la pagina de facebook Noi.md Sport unde vei afla ultimele noutăți din sport.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав