X 
Arşiţa stiri: 201
Jocurile Olimpice stiri: 191
Transnistria stiri: 1415

Olimpiada e în pericol? A fost emisă o avertizare de furtună în Paris

30 iul. 17:15   Sport
5 ore in urma 1761 1

Serviciul meteorologic al Franței a anunțat marți o avertizare de furtună în Paris și suburbiile sale, în contextul Jocurilor Olimpice din capitala Franței.

Despre aceasta informează „Adevărul European” cu referire la Le Monde.

Furtuni puternice, ploi abundente, grindină și fulgere sînt așteptate începînd cu ora locală 18:00, a declarat serviciul meteorologic.

În plus față de codul portocaliu de furtună, în regiune a fost anunțat și un cod galben de caniculă.

Reamintim, din cauza ploilor care au avut loc în regiunea pariziană în weekend, nivelul de poluare a apei a crescut în Sena, motiv pentru care marți au fost anulate competițiile masculine de triatlon de la Jocuri. Competiția a fost reprogramată pentru miercuri, dar avînd în vedere ploile așteptate, a fost din nou periclitată.


Autoritățile de la Paris s-au angajat să facă Sena practicabilă pentru înot pentru Jocurile Olimpice și au cheltuit 1,4 miliarde de euro pentru infrastructura de canalizare, pentru a reduce la minimum fluxul de ape uzate în rîu.

Din cauza unei primăveri și a unui început de vară extrem de ploioase, Sena a înregistrat constant eșecuri la testele de calitate a apei pînă la începutul lunii iulie.

Nivelurile de bacterii E. coli, un indicator al materiilor fecale, erau uneori de 10 ori mai mari decît cele permise.

La 17 iulie, primarul Parisului, Anne Hidalgo, împreună cu organizatorul șef al Jocurilor Olimpice 2024, Toni Estanguet, au trecut Sena înot pentru a demonstra că Parisul este pregătit pentru Jocurile Olimpice.

3
6
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав