X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4154

Oleg Crețul aduce bronzul acasă! Prestația fabuloasă la Jocurile Paralimpice

7 sep. 17:11   Sport
5 ore in urma 1365 0

Oleg Crețul a adus a doua medalie delegației Republicii Moldova la Jocurile Paralimpice de la Paris, și tot în proba de para judo.

Dacă Ion Basoc și-a asigurat cel puțin medalia de argint în categoria de greutate de +90 de kilograme, atunci Oleg Crețul a cucerit medalia de bronz în categoria de greutate de pînă la 90 de kilograme.

Crețul a fost învins în sferturile de finală de francezul Cyril Jonard, scor 0:1. Ulterior, sportivul de 49 de ani a intrat în recalificări, iar pînă a ajunge în finala mică, a repurtat două victorii convingătoare, ambele cu scorul de 10:0. Moldoveanul i-a învins pe egipteanul Taha Al-Gburi și pe iranianul Mousa Gholamishafia.

În finala mică, Oleg Crețul și-a măsurat forțele cu turcul Yasin Çimciler. Partida a fost una echilibrată, iar pe final, Çimciler conducea cu 1:0 după ce a izbutit un Waza-ari. Crețul a cîștigat în cele din urmă prin Shido, adversarul său fiind penalizat pentru un atac fals. Scor final 10:1 în favoarea lui Oleg Crețul.



5
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав