X 
Arşiţa stiri: 167
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Olanda este în semifinalele Campionatului European de fotbal după o pauză de 20 de ani

6 iul. 23:56   Sport
2932 0

Echipa națională de fotbal a Olandei a învins reprezentativa Turciei cu 2-1 în sferturile de finală EURO 2024.

Meciul a avut loc pe Olympiastadion din Berlin.

Prima ocazie a meciului le-a aparținut olandezilor. Memphis Depay a avut o incursiune excelentă, însă a șutat, din marginea careului, puțin peste poarta apărată de Mert Gunok. Următoarea fază i-a aparținut lui Cody Gakpo, care, aflat în interiorul careului, a șutat pe lîngă poartă. Turcia a răspuns mai întîi prin Hakan Calhanoglu, care a executat foarte bine o lovitură liberă, însă Abdulkerim Bardakci nu a putut plasa mingea pe spațiul porții. În minutul 35, Samet Akaydin a deschis scorul cu o lovitură de cap, după o centrare excepțională venită de la Arda Guler.

În repriza secundă, în minutul 55, turcii au ratat o ocazie mare de a-și dubla avantajul. Dintr-o lovitură liberă scoasă tot de el, Guler a trimis puternic, însă a lovit bara din dreapta porții lui Bart Verbruggen. Apoi Mert Muldur a șutat puternic din afara careului, dar nu l-a putut învinge pe portarul olandez, care a respins. Și cum în fotbal ratările se răzbună, "Portocala Mecanică" marcat. Stefan de Vrij a restabilit egalitatea, după ce a reluat perfect o centrare venită de la Depay, în minutul 70. După alte 6 minute, Denzel Dumfries a primit mingea în flancul drept, a pasat în careul mic, de unde același Muldur a deviat balonul în propria poartă.

Turcii puteau egala prin Cenk Tosun în minutul 89. Atacantul a trimis mingea puțin peste poartă, din centrarea lui Guler. Încă o ocazie mare a trupei lui Vincenzo Montella a venit în prelungiri. Portarul olandez a avut o intervenție de senzație la lovitura de cap a lui Semih Kilicsoy.


Olanda s-a calificat, astfel, în semifinale. Pe 10 iulie, batavii vor înfrunta Anglia.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав