X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 155
Transnistria stiri: 1458

Mai multe persoane, arestate în Belgia și Franța. Pregăteau un atentat

26 iul. 08:45   Sport
4 ore in urma 961 0

Şapte persoane au fost arestate joi-dimineaţă în Belgia, în urma mai multor percheziţii efectuate în legătură cu pregătirea unui atentat care viza Jocurile Olimpice de la Paris, anunţă presa belgiană.

Poliţia judiciară federală din Anvers a efectuat 14 percheziţii în 9 oraşe diferite din regiunile Bruxelles, Valonia şi Flandra.

Scopul operaţiunii a fost arestarea unui grup de persoane suspectate de participare la activităţile unei grupări teroriste, de finanţare a terorismului şi de pregătire a unui atac terorist, a explicat Parchetul Federal, notează Noi.md cu refderire la news.ro.

În cursul percheziţiilor efectuate, autorităţile au efectuat şapte arestări. Suspecţii vor fi prezentaţi în faţa unui judecător de instrucţie, care va decide dacă îi va trimite în judecată sau îi va plasa în arest.

Autorităţile precizează că obiectivele specifice ale acestor persoane nu au fost încă stabilite. Totodată, în Franţa, la Gironde, a fost arestat joi-diminieaţă un al doilea suspect, în vîrstă de 18 ani, bănuit de pregătirea unui act terorist, pe fondul unor revendicări islamiste.


Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris urmează să aibă loc în această seară, pe rîul Sena.

1
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав