X 
Arşiţa stiri: 225
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4135

Moldova a obținut pînă acum 11 medalii la campionatul mondial de armwrestling

23 aug. 18:44   Sport
3 ore in urma 775 0

Sportivii moldoveni au obținut deja 11 medalii la Campionatul mondial de armwrestling și para-armwrestling. Menționăm, competiția se desfășoară la Chișinău începînd cu 15 august.

Cel mai bun rezultat în proba de armwrestling l-a înregistrat Alexei Șipilov. El a devenit campion mondial, printre tineret, și vicecampion mondial în proba brațul stîng. Republica Moldova a intrat în posesia și a două titluri de campioni mondiali în concursul de para-armwrestling, transmite NM.

Republica Moldova este gazda Campionatului mondial de armwrestling și para-armwrestling 2024. După prima săptămînă de concurs, a anunțat Ministerul Educației și Cercetării, sportivii moldoveni au intrat în posesia a 11 medalii.

Pînă acum, cel mai bun rezultat în proba de armwrestling l-a înregistrat Alexei Șipilov. El a concurat în categoria de greutate de pînă la 85 kg. Șipilov a devenit campion mondial, printre tineret, și vicecampion mondial în proba brațul stîng.

La categoria juniori, Tiberius Țurcan (-55 kg) a obținut două medalii de argint. Iar Alina Iordachi (-70 kg) și Dumitru Bulat (-90 kg) au intrat în posesia medaliilor de bronz. Tot pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat și Sergiu Croitor (-100 kg), doar că la categoria seniori grand masters, rezervat veteranilor.


Republica Moldova a intrat în posesia și a două titluri de campioni mondiali în concursul de para-armwrestling prin Ion Buchili (+85 kg, clasa amputanți) și Anton Nacu (-60 kg, clasa dizabilități locomotorii).

Tot la categoria para-armwrestling, Gheorghe Străjescu (-60 kg) a devenit vicecampion mondial, la categoria juniori cu dizabilități spastice, iar Vladimir Butucea (-100 kg) a cucerit medalia de bronz la categoria dizabilități de văz.

Pe 23 și 24 august se vor desfășura competițiile rezervate seniorilor, în care Republica Moldova va fi reprezentată de 15 sportivi. La Campionatul mondial de armwrestling și para-armwrestling 2024, găzduit de țara noastră, participă 1500 de sportivi din 61 de țări.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав