X 
Arşiţa stiri: 196
Jocurile Olimpice stiri: 155
Transnistria stiri: 1415

Olimpicii Moldovei: Vladislav Ursu, tenismenul în care nimeni nu pune speranțe, iar el a demonstrat contrariul

26 iul. 09:00   Sport
4 ore in urma 1399 0

Pentru prima dată, Republica Moldova va participa la Jocurile Olimpice de Vară la proba de tenis de masă.

Iar asta, datorită performanței obținute de Vladislav Ursu. Tenismenul s-a calificat la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris după ce a ajuns în finala turneului preolimpic de la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, la proba individual.

În semifinale, sportivul a trecut de ungurul Adam Szudi cu scorul de 4-0, victorie ce a asigurat în premieră țării noastre calificarea la Jocurile Olimpice de Vară la această probă.

Vladislav Ursu s-a născut pe 1 martie 2001 în Chișinău. Este de 13 ori campion al Moldovei la tenis de masă, și de 6 ori la dublu, de 4 ori la simplu și de 3 ori în proba de dublu mixt.

Tatăl său, Serghei Ursu, în cadrul unui interviu, a mărturisit că soarta lui Vladislav de a face tenis de masă a fost decisă încă pe cînd avea 8-9 ani.


„Atunci noi am fost nevoiți să alegem care sport să îl practice. Totul a început de la fotbal. Am văzut cum mingea sărea de la el ca de la un gard și am înțeles că fotbalul nu este pentru el. După a practicat înot, atunci antrenorul ne-a spus că Vladislav nu este potrivit pentru acest tip de sport. Atunci soția a spus că are o prietenă care este fiica lui Valeriu Grosu, antrenor emerit al Republicii Moldova, director al Şcolii Sportive de la Dubăsari. Astfel, primii pași la tenisul de masă au fost făcute sub supravegherea fiicei merelui antrenor”, a povestit tatăl tenismenului.

Tatăl lui Vladislav mărturisește că după cîteva luni de antrenamente, antrenoarea a spus că nici în acest timp de sport tînărul nu are viitor, însă părinții nu au renunțat și au continuat antrenamentele.

”Fiul a început de la cea de-a treia SuperLigă, pierzînd în fața tuturor, nimic nu îi reușea. L-a un moment dat fiul a fost observat de antrenorul Marcov care l-a chemat la el. Acesta s-a apropiat de mine și mi-a spus că Vladislav va deveni un tenismen foarte bun, acest băiat va fi foarte bun”, a povestit tatăl lui Vladislav.

Serghei Ursu mărturisește că de dragul fiului său și-a amintit de toate antrenamentele sale la tenis, a pus o masă acasă unde se antrena împreună cu fiul zi de zi.

”Vă puteți imagina într-un apartament cu 3 camere, în fiecare dimineață la ora 7 noi făceam antrenamente. El se trezea la 7 dimineața, noi făceam o oră de antrenament și după el mergea la școală. A fost o perioadă foarte grea, însă performanțele nu au întîrziat să apară”, a povestit tatăl lui Vladislav.

Vladislav Ursu, are în palmares la turneul profesionist de dublu:

  • medalia de bronz în 2023 WTT Feeder Düsseldorf

CAMPIONATE NAȚIONALE

  • două medații de au în 2017 Bălți (Dublu & Dublu mixt) și una de argint (simplu)
  • două medalii de aur în 2018 Chișinău (simplu și dublu)
  • o medalie de aur în 2019 Chișinău (Dublu) și una de argint (Simplu)
  • o medalie de argint în 2020 Chișinău (simplu)
  • trei medalii de aur în 2021 Chișinău (Singuri, Dublu & Dublu mixt)
  • trei medalii de aur în2022 Chișinău (Individual, Dublu & Dublu Mixt)
  • două medalii de aur în2023 Chișinău (simplu și dublu)

CAMPIONATE DE CLUB

  • argint în 2022 Polonia 1 (Gwiazda Bydgoszcz)
  • bronz în 2023 Polonia 1 (Gwiazda Bydgoszcz)
  • bronz în 2024 Polonia 1 (Gwiazda Bydgoszcz) Estonia 1 (Maardu LTK)

În ajunul Jocurilor Olimpice de la Paris, Vladislav și-a promis că va face tot posibilul ca să revină acasă cu o medalie, cu atît mai mult că el este primul tenisman moldovean care a reușit performanța de a se califica la Jocurile Olimpice.

Deși recunoaște că în fața unor noi compeții are de fiecare dată emoții, totuși tînărul sportiv spune că pentru a obține succesul nu trebuie să îți fie frică să riști.

”În orice situație trebuie să mergi mai departe și să nu îți fie frică să riști, altfel o să pară rău după că ai pierdut. În orice situație nu trebuie să cedezi și să mergi pînă la capăt”, a povestit Vladislav.

Jocurile Olimpice și Paraolimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 8 septembrie 2024, în diferite locații din Paris și din regiunea Île-de-France.

Te îndemnăm să susții echipa olimpică! #HaiMoldova

Totodată, dacă ești un suporter înrăit al sportivilor moldoveni, te îndemnăm să te abonezi la pagina de facebook Noi.md Sport unde vei afla ultimele noutăți din sport.

5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав