X 
Arşiţa stiri: 197
Jocurile Olimpice stiri: 156
Transnistria stiri: 1415

Olimpicii Moldovei: Pavel Alovațchii, înotătorul care și-a urmat visul

26 iul. 12:00   Sport
5 ore in urma 1572 0

Pavel Alovațchii este unicul inotor bărbat care ne va reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris în acest an.

Pavel Alovațchii s-a calificat la olimpiadă în urma Campionatului European de înot de la Belgrad. Tânărul a demonstrat cel mai bun rezultat la distanța de 400 de metri – 3.57.80.

La Jocurile Olimpice din acest an, sportivul se va afla la debut.

Istoria sa de succes începe încă pe cînd avea doar 7 ani cînd părinții săi l-au dus la piscină pentru a-l învăța cum să înoate și pentru a-i îmbunătăți sănătatea. Mai tîrziu, cînd avea 9 - 10 ani, pasiunea pentru înot s-a transformat deja într-un vis de a face performanțe.


Antrenorul emerti de inot, Valentina Semiruncic a fost cea care a pus bazele înotului profesionist pentru viitorul olimpic. Chiar antrenoarea recunoaște de chiar de la începuturi era ceva diferit în el, era ceva unic care îl evidenția printre ceilalți copii. Pavel a a vrut mereu să fie primul, să fie cel mai bun, lucru care i-a reușit în timp.

Nici un obstacol nu i-a stat în cale lui Pavel pentru a obține ceea ce își dorește. Pentru a face performanță, sportivul se trezea dimineața și înota cîte 10 km.

În timp, tînărul a ales între prieteni și sport - sportul, iar unul din idolii săi chiar de la începuturi și pînă în prezent rămîne a fi înotătorul american Caleb Dressel care a reșit o performanță de deveni de 7 ori campion olimpic.

După multă muncă, efortul sportivului a fost răsplătit, iar acum este mult mai aproape de marele său vis - o medalie olimpică.

La Jocurile Olimpice de la Paris 2024, băiatul care a venit la bazin doar pentru a învăța să înoate, devine acum singurul înotător masculin care reprezintă Moldova. Pavel este un bun exemplu de voință și perseverență.

Jocurile Olimpice și Paraolimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 8 septembrie 2024, în diferite locații din Paris și din regiunea Île-de-France.

Te îndemnăm să susții echipa olimpică!

Totodată, dacă ești un suporter înrăit al sportivilor moldoveni, te îndemnăm să te abonezi la pagina de facebook Noi.md Sport unde vei afla ultimele noutăți din sport.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав