Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Olimpicii Moldovei, Alisa Glinka, prima sportivă din Moldova care ne va reprezenta țara în proba de echitație

9 iul. 14:35 (reactualizat 15 iul. 18:24)   Sport
2198 0

Echitatia este un sport cunoscut de toata lumea, dar practicat in mica masura, iar asta în mare parte și datorită costurilor foarte mari suportate de sportivi.

Desi la prima vedere pare simplu de aplicat, in realitate, acesta presupune echilibru, rabdare, atentie, dar si o conexiune puternica intre calaret si cal. Echitatia este un sport care implica atat mintea, cat si sufletul, astfel fiind sporit sentimentul de libertate deplina

Te invităm să o cunoști pe Alisa Glinka prima sportivă din Republica Moldova care ne va reprezenta țara la Jocurile Olimpice din Paris la proba de echitație.

”Ce înseamnă pentru mine să fac parte din echipa olimpică? Este un sentiment de mîndrie și onoare, este un simbol al succesului, al dăruirii și al capacității de a-i inspira pe ceilalți”, a povestit sportiva.


Alisa s-a născut la 10 octombrie 1987 la Chișinău.

Palmares: a cîștigat etape de Cupă Mondială și turnee din categoria CDI3 și CDI4 în perioada 2021-2024. A concurat la Europenele din 2021 și Mondialul din 2022.

Alisa Glinka este stabilită de 5 ani în Franța și va fi prima reprezentantă a Moldovei într-o probă de echitație la Jocurile Olimpice. Născută pe 10 octombrie 1987 la Chișinău, ea este mamă a cinci copii.

"Din copilărie am început a practica acest gen de sport, practic de la naștere, primul meu cuvînt rostit a fost cal. Mai exact, de la 5 ani am început la Școala Sportivă de Hipism de la Poșta Veche.", a dezvăluit Alisa Glinka

Deși era pasionată de fragedă copilărie de călărie, Alisa și-a încercat norocul într-un alt domeniu. Ea a făcut facultatea de actorie peste hotare, iar ulterior și-a început și o cariera de actriță.

"Am jucat cîteva roluri în filme, dar și pe scena de teatru. A fost o experiență foarte frumoasă. Am cunoscut mulți oameni celebri din domeniu. Sportul și actoria sînt două profesii total diferite. Totul este în trecut, am încercat, dar cariera de sportiv și cea de actriță sînt incompatibile.", a mai menționat Glinka

Locuiește aproape de Nice, iar la Olimpiada de la Paris va evolua la finele lunii iulie în concursul individual de dresaj.

Alisa Glinka a început să practice hipismul la vîrsta de 5 ani la Chișinău sub îndrumarea Nataliei Ziulcovscaia. Primele rezultate importante le-a obținut în perioada 2021-2023 cînd a cîștigat etape la Cupa Mondială. Pînă a se muta în Franța a locuit la Moscova și a a evoluat timp de doi ani în calitate de actriță la „Teatrul Mare”.

Pînă în 2018 sportiva a reprezentat Federația Rusă.

În mai 2024, Glinka a fost suspendată de FEI ca urmare a rezultatului pozitiv al testului antidoping. În luna iunie toate restricțiile au fost ridicate după ce a dovedit nevinovăția ei.

Alisa Glinka este acum în fața uneia dintre cele mai mari provocări ale carierei de sportiv: participarea la Olimpiadă. Pentru o prestație cît mai bună, Alisa spune că relația cu calul trebuie să fie una impecabilă.

"Principalul scop la Olimpiadă este să reprezint țara cu demnitate, mai ales că este un gen de sport foarte frumos. Cînd participi în tandem cu calul este ceva extraordinar. Îmi doresc foarte mult să iasă totul perfect.", a afirmat Glinka

Alisa va concura la Olimpiadă în perioada 30 iulie - 4 august, atunci cînd sînt programate probele de echitație.

Jocurile Olimpice și Paraolimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 8 septembrie 2024, în diferite locații din Paris și din regiunea Île-de-France.

Te îndemnăm să susții echipa olimpică! #HaiMoldova

Totodată, dacă ești un suporter înrăit al sportivilor moldoveni, te îndemnăm să te abonezi la pagina de facebook Noi.md Sport unde vei afla ultimele noutăți din sport.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?