X 
Cutremure stiri: 509

Messi, din nou în centrul atenției: prin ce s-a remarcat liderul naționalei Argentinei în meciul cu Bolivia

16 oct. 14:45   Sport
3 ore in urma 1651 0

Echipa națională a Argentinei a învins Bolivia într-un meci pe teren propriu din etapa a 10-a a calificărilor pentru Cupa Mondială 2026. ÎntÎlnirea s-a încheiat cu scorul de 6:0.

Liderul Argentinei, Lionel Messi, a marcat trei goluri și a oferit două pase de gol, informează rbc.

Messi a urcat pe locul doi în lista celor mai buni marcatori din istoria echipelor naționale, depășindu-l pe iranianul Ali Daei (109 goluri). Argentinianul are acum în palmares 112 goluri pentru Argentina în 189 de meciuri. Lider la acest indicator este portughezul Cristiano Ronaldo (133 de goluri).

În plus, Messi l-a ajuns din urmă pe Ronaldo după numărul de hat-tricks în echipa națională. Acum, jucătorii au cîte 10 meciuri cu trei sau mai multe goluri în echipa națională.

Messi, de 37 de ani, este cel mai titrat jucător din istoria fotbalului. Pentru el, trofeul cu Inter Miami a fost al 46-lea din carieră, cel mai bun din istoria fotbalului. Pe locul doi se clasează brazilianul Dani Alves, cu 43 de distincții.


Printre cele mai importante distincții ale lui Messi se numără victoria împotriva Argentinei la Cupa Mondială (2022), patru victorii în Liga Campionilor, zece victorii în campionatul Spaniei și opt - în Supercupa țării.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав