X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4153

Lotul paralimpic al R. Moldova a revenit acasă de la Paris

10 sep. 20:45   Sport
5 ore in urma 1218 0

Lotul paralimpic al țării noastre a revenit astăzi de la Jocurile Paralimpice de la Paris, fiind întîmpinat pe Aeroportul Internațional Chișinău de șefa statului Maia Sandu, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și mai mulți susținători, transmite moldpres.

Sportivii din țara noastră au fost întîmpinați cu flori, aplauze și îmbrățișări, susținătorii exprimîndu-și recunoștința și admirația pentru munca și rezultatele obținute de reprezentanții țării noastre la Jocurile Paralimpice.

„Bine ați revenit acasă! Vă mulțumim! sîntem aici ca să ne exprimăm aprecierea și recunoștința, să vă felicităm pentru rezultatele extraordinare. Avem încă două medalii la aceste Jocuri Olimpice, obținute de Ion Basoc și Oleg Crețul. Felicităm și pe toți ceilalți participanți care s-au calificat și care au concurat cu peste 4 mii de atleți din toată lumea, din peste 150 de țări. Sportivii noștri ne-au reprezentat cu mare demnitate. Sper să învățăm cu toții, și cei mici, și cei mari, să înțelegem că orice e posibil dacă facem efort și muncim cinstit. Sper să avem cît mai mulți copii și tineri care să urmeze exemplul acestor eroi”, a declarat șefa statului Maia Sandu.

La eveniment a participat și ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun. „Astăzi spunem „Bine ați revenit acasă” paralimpicilor noștri care ne-au reprezentat cu extrem de multă demnitate și au fost un exemplu de reziliență pentru noi toți. Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru Republica Moldova, pentru rezultatele extraordinare. Ați demonstrat încă o dată că totul este posibil. sînteți o inspirație pentru noi toți. Felicitări!”, a spus Dan Perciun.

„Am simțit susținerea țării noastre. Vă mulțumim”, a afirmat Oleg Crețul, care a obținut o medalie de bronz.


Lotul național paralimpic a cucerit două medalii la această ediție, ambele la proba para judo. Medalia de argint a fost obținută de Ion Basoc (+90kg), iar medalia de bronz - de Oleg Crețul (-90kg). Cu aceste rezultate, Republica Moldova încheie Jocurile Paralimpice pe locul 73, dintr-un total de 184 de țări.

Republica Moldova a fost reprezentată la Olimpiada Paralimpică de cinci sportivi - Ion Basoc (para judo), Oleg Crețul (para judo), Ina Cernei (para judo) - locul 9, Gheorghe Spînu (para atletism) - locul 8 și Larisa Marinencova (para powerlifting) - locul 7.

Jocurile Paralimpice de la Paris s-au desfășurat în perioada 28 august – 8 septembrie și au întrunit circa 5000 de sportivi, care au concurat la 22 de discipline sportive.

Pînă acum, lotul paralimpic al Republica Moldova a participat la opt ediții ale Jocurilor Paralimpice și a obținut două medalii de bronz, ambele în anul 1996.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав