X 
Cutremure stiri: 502

Lionel Messi a obținut al 46-lea titlu din carieră

3 oct. 12:30   Sport
4 ore in urma 1961 0

"Inter Miami" în deplasare cu scorul de 3:2 a învins "Columbus Crew" și a devenit anticipat cîștigător al campionatului regulat al Major League Soccer (MLS). Pentru atacantul argentinian al lui Inter Miami Lionel Messi acest titlu a devenit al 46-lea din carieră, informează Oxu.Az.

Messi (minutele 45 și 45+5) și Luis Suarez (48) au marcat golurile învingătorilor. Diego Rossi (46) și Kucho Hernandez (61) au marcat pentru învinși. În minutul 63 al meciului, fundașul echipei gazdă, Ruby Camacho, a fost eliminat de pe teren pentru al doilea cartonaș galben, informează oxu.az.


"Inter Miami" ocupă primul loc în clasamentul MLS, după ce a acumulat 68 de puncte în 32 de meciuri, clubul a devenit de netrecut pentru urmăritori cu două runde înainte de finalul sezonului regulat. „Columbus” ocupă locul al doilea cu 57 de puncte după 31 de întîlniri. Playoff-urile MLS încep pe 23 octombrie.

Messi are 37 de ani și este cel mai titrat jucător din istoria fotbalului. Împreună cu „Barcelona” argentinianul a cîștigat de 4 ori Liga Campionilor, de 3 ori – în meciul pentru Supercupa UEFA, de 3 ori a cîștigat Cupa Mondială a cluburilor, de 10 ori a devenit campion al Spaniei, de 7 ori a cîștigat Cupa și de 8 ori – Supercupa țării. Ca membru al PSG-ului francez a cîștigat de două ori campionatul național și a cîștigat Supercupa Franței. În 2023, împreună cu Inter Miami a cîștigat Cupa Ligii din America de Nord.

În echipa națională a Argentinei, Messi a devenit campion mondial (2022), cîștigător al Jocurilor Olimpice (2008), a cîștigat de două ori Cupa Americii (2021,2024), a cîștigat Campionatul Mondial Under-20 (2005) și a cîștigat Finalissima (meciul dintre cîștigătorii Campionatului European și ai Cupei Americii). Palmaresul lui Messi include peste 70 de distincții individuale, inclusiv opt Baloane de Aur.

3
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав