X 
Cutremure stiri: 505

Legendarul ”Totò” Schillaci s-a stins din viață după o luptă lungă cu boala

18 sep. 17:45   Sport
3 ore in urma 992 0

Salvatore Schillaci, cunoscut sub numele de Totò, a murit la vîrsta de 59 de ani. A jucat, printre altele, la Juventus, Inter și naționala Italiei.

Legendarul golgheter al Cupei Mondiale din 1990 suferea de cancer de colon și fusese deja operat de două ori, scrie Gazzetta.it.

Cîștigase multe bătălii, pe teren și în afara lui, în a doua parte a viații. De data asta nu a reusit. S-a născut la Palermo la 1 decembrie 1964 și a fost căsătorit de două ori, cu Rita și Barbara: lasă în urmă trei copii, Jessica, Mattia și Nicole.

Conform italienilor de la Il Messagerro, Schilaci se lupta de cîțiva ani cu o tumoare rectală, iar la începutul lunii a fost internat în spital cu pneumonie. Starea lui a fost gravă, dar stabilă, însă organismul fostului mare vîrf a fost prea slăbit. După o săptămînă și jumătate de spitalizare, "Salvatore della Patria" s-a dus la ceruri.

Schillaci a marcat 6 goluri la Copa del Mondo, 4 dintre ele dincolo de faza grupelor. Ultima reușită a fost semnată în finala mică, unde Italia s-a impus cu 2-1 contra Angliei. Grație performanței de la Mondialul de acum 34 de ani, vîrful a primit supranumele de "Salvatore della Patria".

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав