X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1454

Lamine Yamal a doborît recordul lui Pele

14 iul. 09:45   Sport
1473 0

Spania a cîștigat Euro 2024 după ce a învins Anglia cu 2-1 la Berlin pentru a-și adjudeca al patrulea titlu, devenind cea mai de succes echipă din competiție după un turneu de neuitat pentru Luis de la Fuente și jucătorii săi.

Lamine Yamal, talentatul fotbalist de 17 ani al Barcelonei, a scris istorie la EURO 2024, devenind cel mai tînăr jucător care evoluează într-o finală a unei competiții majore. Titular în finala competiției desfășurate în Germania, în care Spania a învins Anglia cu scorul de 2-1, Yamal a doborît un record vechi de 66 de ani, deținut de legendarul Pele, transmite flashscore.

Pele a stabilit acest record la Cupa Mondială din 1958, cînd, la vîrsta de 17 ani și 249 de zile, a jucat pentru Brazilia în finala contra Suediei, meci cîștigat de brazilieni cu scorul de 5-2. Recordul său a rezistat mai bine de șase decenii, fiind un etalon al performanței la o vîrstă fragedă în fotbalul internațional.

Acest moment memorabil adaugă un capitol nou și strălucitor carierei lui Yamal și evidențiază capacitatea Spaniei de a produce jucători tineri de excepție. La doar 17 ani, Yamal a demonstrat că poate face față presiunii unui meci de o asemenea anvergură, consolidîndu-și locul printre viitorii mari ai fotbalului mondial.

Lamine Yamal a fost notat cu 7.8 de către Flashscore, după prestația din finala împotriva Angliei.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?