X 
Arşiţa stiri: 215
Jocurile Olimpice stiri: 281
Transnistria stiri: 1418

Ce loc a ocupat Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris ca număr de medalii?

11 aug. 18:15   Sport
5 ore in urma 5048 0

Republica Moldova a cucerit 4 medalii pentru prima dată de cînd evoluează la Jocurile Olimpice cu o delegație separată, de 2 ori mai multe ca în 1996 și 2000.

Medalia de argint adjudecată de Anastasia Nichita este prima după o pauză de 24 de ani! Anastasia, care a avut mai multe accidentări în acest an, este și prima luptătoare de la noi premiantă la Jocurile Olimpice.

Pentru prima dată pe podium au urcat și judocanii, care au cucerit tocmai două medalii de bronz, prin Denis Vieru și Adil Osmanov. A doua Olimpiadă la rînd pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat canoistul Serghei Tarnovschi, care și-a demonstrat valoarea.

Foarte aproape de o medalie de bronz a fost și halterofilul Marin Robu, care a avut de suferit în urma unor decizii controversate de arbitraj. Sperăm ca după contestația depusă se va face dreptate în cazul lui Marin Robu.

Moldova cu cele 4 medalii se clasează pe locul 72 printre 206 țări. Doi premianți, Anastasia Nichita și Serghei Tarnovschi, vor fi portdrapelul Moldovei la ceremonia de închidere, programată pe Stade de France de la ora 22:00.


Paris a găzduit Jocurile Olimpice după o pauză de 100 de ani și a bătut recordul de bilete vîndute - 9,4 milioane.

Următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de vară vor avea loc în 2028, la Los Angeles.

26
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав