X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4153

Judocanul Ion Basoc s-a calificat în semifinalele Jocurilor Paralimpice de la Paris

7 sep. 11:40   Sport
7 ore in urma 1388 0

Judocanul din Republica Moldova Ion Basoc a reușit să se califice în semifinalele Jocurilor Paralimpice de la Paris, în categoria de greutate de peste 90 de kilograme.

Sportivul a reușit să acceadă în semifinale după ce l-a învins pe neerlandezul Daniel Knegt cu scorul 10-0. Acestuia i-a fost acordată cea mai înaltă notă într-un meci de judo, echivalentă cu o victorie instantanee – ippon. Cînd un judoka primește un ippon, lupta se încheie imediat, scrie diez.md.

Semifinala va avea loc tot astăzi, 7 septembrie, în jurul orei 12.00. Ion Basoc va lupta cu francezul Cyril Jonard. Meciul va putea fi urmărit pe YouTube, fiind transmis live de către organizatorii Jocurilor Paralimpice.

Ion Basoc practică judo de doar șase ani. Cu toate acestea, are în palmares mai multe medalii importante, printre care: bronz de la mondiale, aur de la Grand Prix-ului de la Tokyo, de la campionatul european din Țările de Jos și de la Grand Prix-ul de la Tbilisi, argint de la Grand Prix-ul din Germania. El se află pe locul II în ratingul mondial, în categoria de greutate de peste 90 kg, ceea ce îi asigură cota de participare la Jocurile Paralimpice din acest an.

Sportivul este elevul lui Oleg Crețul și concurează pentru a doua oară la olimpiada de vară. În 2021, Ion s-a clasat pe locul VII în categoria de pînă la 100 kg.

1
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав