X 
Cutremure stiri: 501

Judocan sîrb, suspendat pentru semnul crucii la Jocurile Olimpice

18 sep. 14:15   Sport
7 ore in urma 1519 0

Sîrbul Nemanja Majdov, campion mondial la judo în 2017, a primit o suspendare de cinci luni pentru un gest religios, pentru că și-a făcut semnul crucii înaintea unei partide la Jocurile Olimpice de la Paris.

Nemanja Majdov și-a făcut atunci semnul crucii înainte de meciul din 1/8 de finală, dar a pierdut după trei încălcări ale regulamentului, după care nu a dat mîna adversarului său.
Acum, însă, Nemanja Majdov a anunțat că federația internațională l-a suspendat pentru cinci luni.
„Acum 15 zile am primit o decizie prin care Federația Internațională de Judo (IJF) m-a suspendat pentru cinci luni pentru încălcarea regulilor lor religioase. Mai exact, pentru că mi-am făcut cruce cînd am intrat într- o luptă la Jocurile Olimpice”, a scris Maidov.
El a precizat că a refuzat să își ceară scuze pentru gestul său în timpul procedurii disciplinare, dar nici nu știa ce pedeapsă riscă.
Gesturile religioase sînt interzise la Jocurile Olimpice.
Majdov a primit o scrisoare de la IJF în timpul Jocurilor Olimpice cu privire la semnul crucii. Scrisoarea menționa că fusese avertizat de două ori pentru același motiv în 2018 și 2022 și că încălcase codul de etică al organizației.
Sportivi sîrbi celebri, printre care jucătorul de tenis Novak Djokovic și jucătorul de volei Aleksandar Atanasijevic, au lăsat aprecieri și comentarii sub postarea lui Maidov.
Majdov a cîștigat medalia de argint la Campionatele Mondiale din 2024 la categoria 90 kg.
0
0
0
6
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав