X 
Arşiţa stiri: 231
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4128

A murit un fost selecționer al Angliei

26 aug. 18:31   Sport
7 ore in urma 1490 0

Sven-Goran Eriksson a fost diagnosticat cu cancer pancreatic incurabil la începutul anului 2023.

Apoi medicii i-au mai dat un an de trăit și și-a petrecut ultimul timp alături de cei apropiați, în principal în locuința sa din Värmland.

„Sven-Goran Eriksson a decedat. După o boală lungă, SGE a murit în cursul dimineții acasă, înconjurat de familie”, a declarat familia sa, potrivit stirileprotv.

Suedezul a devenit primul manager străin al echipei națioanale a Angliei, în 2001, antrenînd așa-numita „generație de aur” de jucători, printre care David Beckham, Steven Gerrard, Wayne Rooney sau Frank Lampard.

De-a lungul carierei sale, el a condus o serie de cluburi europene de profil înalt, precum Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria și Lazio.


Eriksson a părăsit funcția de selecționer al Angliei după Cupa Mondială din 2006 și a condus ulterior Mexic și Coasta de Fildeș, precum și cluburile engleze Manchester City și Leicester City.

Din cauza problemelor sale de sănătate, el a renunțat la funcția de director sportiv al clubului suedez Karlstad în februarie 2023.

Sven-Goran Eriksson, mesaj sfîșietor de adio

În urmă cu cdoar cîteva zile, Eriksson a transmis un mesaj de adio emoționant într-un nou documentar care reflectă viața sa.

„Am avut o viață bună. Cred că toți sîntem speriați de ziua în care murim, dar viața este și despre moarte. Trebuie să înveți să o accepți așa cum este. Sperăm că la sfîrșit oamenii vor spune, 'Da, a fost un om bun', dar nu toată lumea va spune asta. Sper că vă veți aminti de mine ca pe un tip pozitiv, care a încercat să facă tot ce putea face. Să nu vă pară rău, zîmbiți. Mulțumesc pentru tot, antrenori, jucători, fani, a fost fantastic. Ai grijă de tine și ai grijă de viața ta. Și trăiește-o. La revedere!”, a fost mesajul copleşitor transmis de Sven-Goran Eriksson prin intermediul documentarului „Sven”.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав