X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4153

Inelele olimpice vor rămîne pe Turnul Eiffel cel puțin pînă în 2028

6 sep. 21:07   Sport
22 ore in urma 2444 0

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat, astăzi, 6 septembrie, că intenționează să păstreze inelele olimpice pe Turnul Eiffel cel puțin pînă la JO de la Los Angeles din 2028, relatează L’Equipe, citat de News.ro.

„Pînă la Jocurile din 2028, după care vom vedea”, a spus ea.

Dar nu vor fi inelele ArcelorMittal, care sînt prea grele pentru a rămîne pe „Doamna de Fier”.

„În septembrie, ele vor fi îndepărtate și apoi mutate pe Podul Iena (…) Lucrăm cu CIO pentru a le reinstala cît mai curînd posibil”, a subliniat Anne Hidalgo.

„Nu am spus niciodată că vor rămîne acolo pentru totdeauna. Este la latitudinea municipalității”, a subliniat Pierre Rabadan, ministrul adjunct al Sporturilor.


În ceea ce privește creuzetul olimpic, primarul și-a reiterat dorința de a-l păstra, deoarece a devenit „un monument iconic”, dar într-un mod diferit, deoarece nu va mai exista flacără. Ea speră că Marc Guillaume, prefectul regiunii Île-de-France, va avea misiunea de a conduce discuțiile privind viitorul cazanului.

„El va fi capabil să îi aducă pe toți în jurul mesei și să înceapă activitatea care va permite să se decidă, și statul este cel care va decide, dacă cazanul va fi menținut și în ce condiții”, a conchis primarul.

0
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав