X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4127

Imagini impresionante cu cel mai mare stadion de fotbal din lume

23 aug. 18:31   Sport
2372 0

Stadionul de fotbal Grand Stade Hassan II din Maroc - una dintre cele trei țări care va găzdui turneul „Cupa Mondială Fifa 2030” împreună cu Spania și Portugalia, este prezentat de constructorii lui drept „cel mai mare stadion de fotbal din lume”, cu o capacitate planificată de 115 000 de locuri, potrivit CNN, citat de digi24.ro.

Stadionul, care va fi construit în El Mansouria, un oraș la nord de Casablanca, se va situa pe un teren de 100 de hectare. Cei care au conceput designeul acestui stadion spun că este de tip „moussem”, care este un tip de cort comunal tradițional din zona Marocului. Peluza va fi acoperită, iar stadionl va conține grădini etajate, dar și o grădină botanică la parter.

După cinci candidaturi nereușite pentru a găzdui Cupa Mondială FIFA, Marocul a primit în cele din urmă un răspuns pozitiv atunci cînd FIFA a anunțat în octombrie 2023 că națiunea va co-găzdui finala 2030 alături de Spania și Portugalia.

Echipa de proiectare a Grande Stade Hassan II a declarat că stadionul va fi „pe deplin conform pentru competițiile FIFA” și va avea „capacitatea de a găzdui finala” Cupei Mondiale din 2030; decizia finală cu privire la locația pe care FIFA o va alege este încă în așteptare, deși Estadio Santiago Bernabéu al Real Madrid, recent renovat, este așteptat să fie favorit.

Conform Oualolou Choi și Populous, cei care se ocupă de proiect, au început pregătirile pentru lucrările de amenajare a terenului de lîngă Casablanca.


2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав