Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Germania, prima echipă calificată în optimile de finală ale Campionatului European

19 iun. 20:56   Sport
6339 0

Echipa naționala de fotbal a Germaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European.

Într-un meci din grupa A, formația condusă de Julian Nagelsmann a învins cu scorul de 2:0 selecționata Ungariei.

Susținută de 20.000 de suporteri din tribune, echipa Ungariei a început tare partida disputată la Stuttgart. În chiar primul minut Roland Sallai putea deshide scorul, însă portarul Manuel Neuer a intervenit salvator. Kai Havertz a ratat prima ocazie a Germaniei în minutul 12. A fost rîndul celuilalt goalkeeper Péter Gulácsi să fie la înălțime.

"Die Nazional Mannschaft" a deschis scorul în minutul 22. Jamal Musiala a marcat în urma unei faze prelungite de atac. Maghiarii nu au acuzat șocul, iar Dominik Szoboszlai putea înscrie direct din lovitură liberă, însă Neuer a respins.

Căpitanul ungurilor a mai avut o oportunitate, însă un jucător german l-a blocat excelent. Maghiarii au introdus balonul în poartă pe final de primă repriză, însă golul marcat de Barnabás Varga a fost anulat pe motiv de ofsaid.


Nemții au avut prima șansă de gol în repriza a doua la 10 minute de la reluarea jocului. Toni Kroos a tras din afara careului, dar Péter Gulácsi a intervenit. Peste doar cîteva minute, Ungaria putea restabili egalitatea. Barnabás Varga a reluat cu capul pe lîngă poarta lui Manuel Neuer. Și cum în fotbal ocaziile se răzbună, Germania și-a dublat avantajul în minutul 67. Căpitanul İlkay Gündoğan a marcat din pasa lui Maximilian Mittelstädt.

În aceste condiții, Germania este prima echipă calificată în optimile de finală. Celălalt meci al grupei A se va disputa tot în această seară începînd cu ora 22. Scoția și Elveția se vor înfrunta pe stadionul din Köln.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?