X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Germania, eliminată dramatic de Spania de la EURO 2024

5 iul. 21:41   Sport
2607 0

Naționala Germaniei a cedat cu 1-2 în fața selecționatei Spaniei în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal.

Meciul de la Stuttgart a fost decis de un gol înscris în minutul 119.

În prima repriză, echipele au jucat foarte prudent, fără să-și asume prea multe riscuri. Pedri a avut o primă ocazie, însă șutul său de la marginea careului a fost respins de Manuel Neuer. Puștiul Lamine Yamal putea să marcheze din lovitură liberă - a trimis balonul puțin pe lîngă poartă.

Nemții au avut oportunități de a înscrie, nerealizate de Kai Havertz. Starul lui Arsenal Londra a profitat de o centrare în careu, a lovit mingea cu capul și a trimis-o direct în mîinile portarului Unai Simon, iar mai tîrziu, a primit o pasă lungă și a șutat, iar goalkeeperul iberic a reținut iarăși.

În debutul reprizei secunde, Alvaro Morata a ratat o ocazie uriașă. Primind balonul în careu, cu spatele la poartă, atacantul s-a răsucit și a șutat peste bara transversală. Faza respectivă a anunțat golul Spaniei. În minutul 51, Yamal a pasat de pe flancul drept în centru, iar Dani Olmo a șutat de la aproximativ 14 metri și l-a învins pe Neuer.


Niclas Füllkrug putea să egaleze mai tîrziu, însă a trimis mingea cu capul pe lîngă poartă. În minutul 77, același Füllkrug a ratat o ocazie și mai mare - a primit o pasă în careu și a lovit bara. În minutul 82, Havertz a scăpat surprinzător unu-la-unu cu portarul advers, a încercat o "scăriță", însă a exagerat și a trimis balonul peste poartă. "Bundesteam" a egalat într-un final. În minutul 89, Joshua Kimmich a cîștigat un duel aerian în careu și i-a oferit mingea lui Florian Wirtz, jucător apărut pe teren în repriza secundă, care a și marcat.

S-a ajuns în prelungiri. Mikel Oyarzabal a șutat periculos de la distanță în minutul 103, iar balonul a trecut pe lîngă poarta nemților. Peste 2 minute, Wirtz a tras la poartă de la marginea careului, dar a ratat de puțin cadrul porții. În minutul 117, din nou Füllkrug putea să înscrie - a profitat de o centrare și a lovit mingea cu capul, iar Simon a respins.

Spania a dat lovitura de grație în minutul 119. Olmo a centrat în careu, unde a apărut Mikel Merino și a marcat pentru 2-1.

În semifinale, Spania va întîlni Portugalia sau Franța.

4
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?