X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Georgia a obținut primul său punct la un Campionat European de fotbal

22 iun. 18:05   Sport
2009 0

Echipa națională a Georgiei a remizat cu selecționata Cehiei, scor 1-1, într-un meci al grupei F de la EURO 2024.

Este primul punct acumulat de georgieni, care joacă în premieră la turneul continental.

Cehia și Georgia au impus un ritm susținut încă din primele minute. Cehia a avut prima ocazie chiar în minutul 3. Adam Hložek a șutat bine pe poartă, dar goalkeeperul Giorgi Mamardașvili a salvat. Faza a continuat, iar Ladislav Krejčí a fost blocat. În minutul 23 Cehia a introdus balonul în poartă, însă golul marcat de Adam Hložek a fost anulat de arbitrul german Daniel Siebert pe motiv de henț. Peste alte 5 minute, Václav Černý l-a întrebuințat pe goalkeeperul gruzin.

Georgienii au fost și ei periculoși în minutul 34 însă șutul lui Otar Kakabadze a fost blocat. Gruzinii puteau deschide scorul în prelungirile primei reprize. Guram Kașia a tras în blocaj, însă Georgia a beneficiat de o lovitură de la 11 metri după ce Robin Hranáč a comis henț în careu. Georges Mikautadze și-a asumat responsabilitatea de a executa penalty-ul și a trimis mingea și portarul în colțuri diferite. S-a jucat pe contre, iar Patrik Schick a avut șansa să restabilească egalitatea, însă portarul Gheorghi Mamardașvili a intervenit salvator. 1:0 a fost scorul pauzei în favoarea Georgiei.

Schick avea să înscrie, totuși, în repriza secundă. În minutul 59, după o centrare din corner, Ondrej Lingr a lovit balonul, acesta a nimerit în bară, a ricoșat spre Schick și din pieptul atacantului a intrat în plasă. În scurt timp, cehii au executat bine încă un corner, iar Mojmir Chytil a trimis mingea pe lîngă poartă. Cehia a continuat să pună presiune pe formația adversă, iar în minutul 77 același Chytil a profitat de o centrare de pe flancul stîng și a trimis un șut cu capul pe lîngă poartă. Contrar cursului jocului, Georgia putea să marcheze la ultima fază a meciului și să se impună. Pe contraatac, Giorgi Chakvetadze i-a pasat lui Saba Lobjanidze, care, ajuns în careu, într-o poziție ideală, a tras peste poartă.


S-a încheiat 1-1, un rezultat nedorit pentru ambele echipe, însă atît Georgia cît și Cehia păstrează șanse la calificare în optimile de finală.

Cealaltă partidă a grupei F se va disputa în această seară de la ora 19. Turcia și Portugalia se vor înfrunta pe stadionul din Dortmund.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?