X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Fotbal pe plajă. Moldova, pregătită pentru preliminariile Cupei Mondiale 2024

3 iul. 2023,, 22:30   Sport
3593 0

După obținerea onorabilului loc 6 la Jocurile Europene 2023, care au avut loc în Cracovia-Malopolska, Polonia, echipa națională de fotbal pe plajă a Moldovei își începe miercuri, 5 iulie, parcursul în turneul de calificare pentru Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă 2024 din Emiratele Arabe Unite (EAU), în Baku, Azerbaidjan. Federația Moldovenească de Fotbal le urează tricolorilor mult succes și îi încurajează să reprezinte cu mîndrie țara la turneul de calificare.

În urma tragerii la sorți de pe 15 iunie, echipa națională a Moldovei a fost repartizată în Grupa A, alături de Azerbaidjan, Italia și Estonia, transmite fmf.md.

Selecționerul Ruslan Pernai a convocat pentru calificările europene la Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă UAE 2024 din Baku, Azerbaidjan, următorii jucători:

Portari: Ruslan Istrati și Nicolae Garanovschi


Jucători de cîmp: Nicolae Ignat, Leonid Podlesnov, Grigore Cojocari, Vasile Mîță, Dumitru Graur, Eugen Borovschi, Alexandru Sîrghi, Artiom Turta, Serghei Schițenco, Alexandr Ceh

Pentru ultimele informații despre meciurile naționalei, rezultatele înregistrate, marcatorii și clasamentul la zi, accesați site-ul fmf.md! Aici veți găsi cele mai proaspete și relevante actualizări cu privire la performanțele echipei naționale. Stați conectați și susțineți naționala la maximum!

Echipa noastră își va întîlni adversari din faza grupelor în perioada 5-7 iulie.

Programul meciurilor Naționalei Moldovei în grupa A:

  • 05 iulie. Azerbaidjan - Moldova. Ora 17:45
  • 06 iulie. Italia - Moldova. Ora 12:30
  • 07 iulie. Estonia - Moldova. Ora 12:30

Turneul de calificare se va desfășura în perioada 5-9 iulie la Baku, Azerbaidjan, oferind oportunitatea echipelor participante de a lupta pentru un loc în Cupa Mondială FIFA de Fotbal pe Plajă din 2024, ce urmează a avea loc în Emiratele Arabe Unite (UAE).

Amintim că, Azerbaidjan, Estonia, Franța, Germania, Italia, Moldova, Polonia, Portugalia, Spania, Elveția, Turcia și Ucraina și-au cîștigat un loc în turneul de calificare urmare a poziției lor în clasamentul mondial de fotbal pe plajă.

Alte șapte echipe participante (Grecia, Norvegia, Danemarca, Lituania, Cehia, Suedia și Malta) vor evolua în pre-calificări între 2 și 4 iulie pentru a completa cele 3 poziții din Grupa B, Grupa C și Grupa D.

Primele două echipe clasate din fiecare grupă se vor califica în faza eliminatorie.

În faza eliminatorie, se vor forma următoarele perechi de meciuri:

- locul 1 din Grupa D se va confrunta cu locul 2 din Grupa C

- locul 1 din Grupa C va juca împotriva locului 2 din Grupa D

- locul 1 din Grupa B se va întîlni cu locul 2 din Grupa A

- locul 1 din Grupa A va juca împotriva locului 2 din Grupa B

Cele 4 echipe cîștigătoare din aceste meciuri se vor califica la Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă din 2024 care va avea loc între 15-25 februarie 2024 în Dubai, Emiratele Arabe Unite (UAE).

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?