X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Drapelul R. Moldova, înmînat echipei olimpice care va merge la Paris

16 iul. 13:13   Sport
4 ore in urma 896 0

Drapelul Republicii Moldova care va fi purtat la Jocurile Olimpice de la Paris a fost înmînat sportivilor de către șefa statului, Maia Sandu.

Președinția le-a urat succes sportivilor și s-a arătat încrezătoare că sportivii moldoveni vor reveni cu medalii de la Olimpiada de la Paris, notează noi.md cu referire la moldova1.

„Este extraordinar ca o țară mică ca Republica Moldova să aibă campioni la 10 probe sportive incluse în programul jocurilor olimpice. La jocurile olimpice ajung să participe doar cei mai buni dintre cei mai buni și pentru dumneavoastră, pentru fiecare dintre dumneavoastră, aceasta înseamnă o realizare extraordinară, iar pentru noi înseamnă o mîndrie mare pentru întreaga noastră țară”, a declarat președinta Maia Sandu.

„Este o onoare să reprezentăm și să ducem drapelul a Jocurile Olimpice de la Paris. Vom purta drapelul nostru cu mîndrie și determinare, vom face tot ce ne stă în putință pentru a arăta întregii lumi că Moldova este o țară de oamenii talentați și pasionați”, a spus Dan Olaru, sportiv.

În total, în acest an, echipa olimpică a Republicii Moldova va fi compusă din 26 de sportivi, care vor concura la 10 probe sportive.


Cea de-a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară va avea loc la Paris, între 26 iulie și 11 august curent. În total, la eveniment vor evolua 10500 de sportivi, la 32 de probe, pentru prima dată fiind atinsă paritatea exactă între sportivi și sportive.

4
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?