X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4154

Federația de Atletism din Republica Moldova răspunde acuzaţiilor

7 sep. 19:00   Sport
15 ore in urma 1968 0

Federația de Atletism din Republica Moldova răspunde acuzaţiilor lansate în spaţiul public de cîţiva sportivi de performanţă.

Aceştia au spus că forul foloseşte un dublu standard şi nu finanţează la fel pregătirea tuturor atleţilor şi participarea lor la competiţiile internaţionale. Anatolie Balan, președintele fereraţiei, afirmă, însă, că nu au fost discriminări în rîndul sportivilor care au mers la Olimpiada din capitala Franței.

Frații Zalina și Serghei Marghiev au tras semnale de alarmă înainte, dar și după încheierea Jocurilor Olimpice de la Paris. Cei doi au scris pe rețelele sociale că au fost tratați cu dispreț și ignorați de Federația de Atletism cînd a venit vorba de pregătirea pentru competiţia mondială.

De asemenea cei doi au afirmat că nu au putut pleca în cantonamente și la competițiile internaționale, aşa ca alţi sportivi, după ce conducerea Federaţiei le spunea că nu sînt bani. Anatolie Balan, însă, a infirmat acest lucru.

Anatolie Balan, președinte, Federația de Atletism, Republica Moldova. „Am auzit așa cuvinte ca discriminare și așa mai departe. Aici puteți vedea suma alocată pentru familia Marghiev. 452 de mii de lei au fost oferite din circa un milion de lei, care am cheltuit pentru pregătirea lotului național”.


Zalina și Serghei au vorbit și despre faptul că li s-a refuzat plecarea la două cantonamente înainte de Olimpiadă. Conducerea Federației de Atletism afirmă, totuși, că sportivii au participat la mai multe stagii de pregătire, la fel ca ceilalți atleţi.

Anatolie Balan, președinte, Federația de Atletism, Republica Moldova. „Șase cantonamente au fost organizate începînd cu luna decembrie pînă în iulie, dintre care patru s-au desfășurat peste hotare, în Turcia sau în România. Celelalte două au fost organizate aici”.

Conform informațiilor prezentate de Federația de Atletism din Republica Moldova, în 2024 statul a alocat circa 1,4 milioane de lei pentru pregătirea atleților înainte de Jocurile Olimpice de la Paris.

La competiţia mondială s-au calificat cinci reprezentanți ai acestui sport, care au concurat în probele de aruncarea ciocanului, discului, suliței și a greutății. Cel mai bun loc a fost obținut de Alexandra Emilianov, care a ocupat în finală a 11-a poziție la aruncarea discului.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав