Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Echipa națională a Italiei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European

25 iun. 00:03   Sport
1844 0

Echipa națională a Italiei a obținut calificarea în optimile de finală ale Campionatului European.

Acest lucru s-a întîmplat grație remizei obținute in extremis în partida cu Croația. Italia a smuls egalul în ultimul minut al prelungirilor.

"Squadra Azzurra" a ratat două ocazii de a marca în prima repriză. Mai întîi, Mateo Retegui a reluat cu capul, dar balonul a fost deviat ușor de Gvardiol și balonul s-a dus pe lîngă poartă. Peste doar șase minute, Bastoni a trimis și el mingea cu capul la colțul scurt, dar Livakovic a respins în corner.

Fotbaliștii croați au ieșit mai motivați de la cabine, iar în minutul 54 au beneficiat de o lovitură de pedeapsă de la 11 metri după un henț în careu. Luka Modric a ratat însă penalty-ul, însă peste doar un minut și-a reparat greșeala și a marcat după o ezitare în defensiva Italiei. Căpitanul echipei Croației la 38 de ani 289 de zile a devenit astfel cel mai vîrstnic marcator la turneele finale ale Campionatului European.

Echipa națională a Italiei a atacat în valuri pentru a înscrie golul egalizator și a reușit pe final. Mattia Zaccagni, introdus în teren în minutul 81, a restabilit egalitatea cu un șut superb la colțul lung în minutul 8 al prelungirilor.


Italia, campioana europeană în exercițiu, s-a calificat în optimile de finală de pe locul doi în grupa B cu 4 puncte, în timp ce Croația este ca și eliminată din competiție, avînd șanse infime să prindă un loc în optimile de finală de pe locul 3.

2
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?