Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Doi judocani moldoveni, calificați la Jocurile Paralimpice de la Paris

21 feb. 08:15   Sport
2534 0

Judocanii Oleg Crețul și Ion Basoc și-au asigurat prezența la Jocurile Paralimpice de la Paris. Cei doi reprezentanți ai Republicii Moldova au obținut biletele de calificare datorită rezultatelor înregistrate la Grand Prix-ul din Germania, unde au urcat pe podiumul de premiere.

Ion Basoc a urcat pe treapta secundă a podiumului de premiere, în categoria de peste 90 de kilograme. Medalia de argint a fost suficientă ca sportivul să obțină calificarea la Paralimpiadă.

"Va trebui să ne pregătim și mai bine. Este o mare bucurie că ne-am calificat la Olimpiadă", a spus Ion Basoc, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Oleg Crețul a început cu stîngul competiția și a pierdut în primul meci în fața unui francez, dar și-a revenit în următoarele confruntări și i-a învins pe sportivii din Canada și Turcia.

În finala mică a categoriei de pînă la 90 de kilograme a avut cîștig de cauză în lupta cu un reprezentant al Kazahstanului. "Vom depune efort ca la Paralimpiada din 2024 să răsune imnul Republicii Moldova", a menționat sportivul.


Jocurile Paralimpice de la Paris se vor desfășura în perioada de 28 august - 8 septembrie.

5
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?