X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1457

Decizia privind crearea Jocurilor Olimpice de sport cibernetic, aprobată

24 iul. 11:45   Sport
16 ore in urma 1647 0

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a aprobat decizia de a crea Jocurile Olimpice ale Sporturilor Cibernetice.

Decizia a fost adoptată în unanimitate la cea de-a 142-a sesiune a CIO din capitala Franței. Primele competiții ar urma să aibă loc în Arabia Saudită în 2025, relatează Noi.md cu referire la sportbox.

Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a anunțat că intenționează să creeze o Olimpiadă a sporturilor cibernetice în octombrie 2023. În septembrie, CIO a creat o comisie pentru cybersport prezidată de șeful Comitetului Național Olimpic Francez, David Lappartien.

Între timp, menționăm că la Jocurile Olimpice de la Paris, care se vor desfășura în perioada 26 iulie – 11 august 2024, Republica Moldova va concura la următoarele probe sportive: tir cu arcul, atletism, canoe, judo, înot, lupte, tir, haltere, tenis de masă și dresaj.

Noi.md vă amintește despre proiectul nostru, în cadrul căruia le prezentăm cititorilor noștri echipa olimpică. Vă îndemnăm să susțineți echipa noastră olimpică! #HaiMoldova. Totodată, dacă sînteți un fan al sportivilor moldoveni, vă îndemnăm să vă abonați la pagina de Facebook Noi.md Sport, unde veți afla ultimele noutăți sportive.

0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав