Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Cum interacționează Federația de box din Moldova cu structurile internaționale

21 ian. 2023,, 17:30   Sport
2539 0

Federația de box din Moldova interacționează activ cu structurile internaționale, iar specialiștii săi participă în comisiile federațiilor internaționale.

Despre aceasta, într-un interviu acordat portalului Noi.md, a spus președintele Federației de box din Moldova, președintele DAAC Hermes, Vasile Chirtoca.

El a menționat că încă la sfîrșitul anilor 90 a devenit clar că trebuie să participăm mai activ la activitatea federațiilor internaționale.

”De aceea, începînd cu 2002, adjunctul meu de atunci Constantin Ivanovici Doltu a fost ales membru al Comitetului Executiv al Federației Europene de Box și, după un timp oarecare, a devenit vicepreședintele acesteia. După Jocurile Olimpice din 2008, el a părăsit această funcție, iar adjunctul meu a devenit Maxim Certîcovțev, care este și primul vicepreședinte al Consiliului Municipal al orașului Tiraspol. De atunci el participă activ la activitatea structurilor internaționale. El este membru al Comitetului Executiv al Federației Europene de box, iar astăzi se află la conducerea unui comitet tehnic foarte important în această organizație. Este vorba despre comitetul care organizează toate competițiile din cadrul Federației Europene și numește acolo persoanele responsabile de organizarea acestor turnee”, a menționat Vasile Chirtoca.

Potrivit lui, în același timp, unii cetățeni de-ai noștri sînt și membri ai comisiilor Federației Internaționale de box.


De exemplu, Anatolii Caigorodov, care deține calificarea ITO. El participă la organizarea competițiilor, le poate conduce și este, de asemenea, un evaluator al judecătorilor. O serie de alți reprezentanți ai Federației sînt cei mai buni judecători, adică cei mai calificați pe arena internațională și participă la comisia federațiilor internaționale”, a spus președintele Federației de Box din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?