Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Cum au jucat naționalele României și Ucrainei la Euro 2024

17 iun. 18:00   Sport
2401 0

Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.

România a deschis scorul prin Nicolae Stanciu, cu un şut la vinclu de la 18 metri (29), după o degajare greşită a portarului Andri Lunin şi o recuperare a lui Dennis Man.

Stanciu a fost aproape de gol şi în min. 39, cînd a executat un corner cu efect la colţul lung, dar mingea a lovit bara.

Scorul la pauză a fost 1-0 pentru România.

Răzvan Marin a mărit diferența la 2-0 cu un nou gol foarte frumos, în minutul 53. Pe un contraatac al României, Man a fost deposedat, iar mingea a ajuns la mijlocaşul lui Empoli, care a trimis un şut în forță, lîngă bara porții Ucrainei. După doar patru minute, tabela arăta scorul 3-0. Man a centrat în fața porții, de unde Denis Drăguş a îndeplinit o simplă formalitate. În ultima jumătate de oră, România a apărat bine avantajul de pe tabelă, cea mai mare ocazie aparținîndu-i lui Yaremchuk, care a lovit bara transversală a porții lui Niță în prelungiri.


Este doar a doua victorie a naționalei României la un turneu final de Campionat European, după 3-2 cu Anglia la EURO 2000.

7
4
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?