X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4150

Cum au debutat sportivii moldoveni la Jocurile Paralimpice de la Paris

6 sep. 12:45   Sport
5 ore in urma 1156 0

Pe 5 septembrie, primii sportivi moldoveni au participat la Jocurile Paralimpice de la Paris, care se vor desfășura pînă pe 8 septembrie.

Pentru conaționalii noștri, acesta a fost un debut la competiții de un asemenea nivel.

Potrivit Media sport, în special, Gheorghe Spînu a ocupat locul 8 în finala probei de aruncarea greutății, clasa F35, cu un rezultat de 9,62 metri. De menționat că acesta este un record personal pentru sportivul paralimpic moldovean, care practică acest gen de sport de mai puțin de un an.

Ina Cernei a pierdut în prima luptă de parajudo la categoria de greutate pînă la 57 kg. Compatrioata noastră a cedat în fața reprezentantei Kazahstanului, Alfiya Tlekkabyl (10:0).

Mîine, la Paris, țara noastră va fi reprezentată de doi parajudocani: Oleg Crețul (-90 kg, 1/4 finală) și Ion Basoc (+90 kg, 1/4 finală), precum și de Larisa Marinencova la powerlifting (-73 kg, finală).

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав