X 
Arşiţa stiri: 213
Jocurile Olimpice stiri: 294
Transnistria stiri: 1461

Corneliu Popovici, despre cazul lui Marin Robu: "Stimați demnitari, manifestați-vă protestul față de această nedreptate"

12 aug. 11:17   Sport
4 ore in urma 2637 0

Corneliu Popovici, fostul ministru al Educației, a venit cu o postare în rețelele sociale în contextul situației sportivului moldovean, Marin Robu, notează Noi.md.

"Stimați demnitari ai Republicii Moldova, în ultimele zile, ați declarat de nenumărate ori că susțineți sportul și că vă mîndriți cu sportivii moldoveni. Este momentul să demonstrați această susținere prin fapte concrete și să vă alăturați eforturilor de a susține sportivul nostru, Marin Robu, care a fost tratat într-un mod absolut dezonorant.

Manifestați-vă protestul față de această nedreptate flagrantă! Nu mai putem accepta ca sportivii noștri să fie privați cu brutalitate de rezultatul muncii lor! Fiți alături de sportivii noștri, de moldoveni, de Moldova!

În lipsă de inspirație, vă propun să luați exemplu de la Marcel Ciolacu, prim-ministru al României, care a decis să nu participe la ceremonia de închidere a Olimpiadei de la Paris, după ce sportivele române au fost tratate într-un mod scandalos.

De la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris, a devenit evident că sistemul de organizare a acestei competiții este tendențios și conține multe nereguli. Să arătăm că valorile sportului și dreptatea sînt importante pentru noi!", se arată în mesajul lui Corneliu Popovici.


Amintim că halterofilul Marin Robu (89 kg) a ocupat locul 4 la Jocurile Olimpice de la Paris. Menționăm că o greșeală de arbitraj l-ar fi lăsat pe Marin Robu fără medalia de bronz.

Într-un videoclip publicat pe rețelele de socializare, halterofilul moldovean a cerut să i se facă dreptate. Potrivit lui, adversarul său din Italia a încălcat regulile. Deși arbitrii nu au validat încercarea, juriul a decis să acorde o încercare reușită.

Federația de Haltere din Moldova a anunțat că va face apel pentru a contesta rezultatul obținut de Marin Robu la Jocurile Olimpice de la Paris.

16
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав