X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 150
Transnistria stiri: 1415

"Cocoșii galici" s-au calificat în semifinalele Campionatului European

6 iul. 00:46   Sport
2400 0

Echipa națională a Franței s-a calificat în semifinalele turneului final din Germania! "Les Bleus" a eliminat din competiție reprezentativa Portugaliei.

Fără goluri marcate în 120 de minute joc, Franța s-a impus la penalty-uri.

În prima repriză Franța a ratat o ocazie uriașă prin Theo Hernandez, care a șutat puternic, dar Diogo Costa a intervenit salvator. Mai tîrziu, portughezii au trecut și ei pe lîngă deschiderea scorului. Bruno Fernandes a șutat din lovitură liberă, dar balonul a trecut peste poartă.

Lusitanii au început curajos repriza secundă. Vitinha a șutat din apropiere, dar Mike Maignan a reușit o paradă de senzație, iar imediat la faza umrătoare a blocat o realuare cu călcîiul a lui Cristiano Ronaldo. Francezii au replicat prin Kolo Muani, care a șutat la colțul lung, dar intervenția lui Ruben Dias a făcut ca mingea să treacă milimetric pe lîngă bara din dreapta porții apărate de Diogo Costa.

"Cocoșii galici" au continuat ofensiva, iar Camavinga a fost aproape de a înscrie. Mijlocașul a șutat din interiorul careului, dar mingea a atins bara. Peste alte trei minute a venit rîndul lui Ousmane Dembele, care a șutat cu stîngul, cu efect, spre colțul lung, iar mingea s-a trecut milimetric pe lîngă vinclul porții.


În cele din urmă, Franța și Portugalia nu au marcat în timpul regulamentar și au urmat două reprize suplimentare a cîte 15 minute, dar la fel fără gol marcat. Astfel, soarta meciului s-a decis la loviturile de departajare. Francezii au înscris de cinci oară, iar lusitanii au ratat o singură dată prin Joao Felix. Astfel, Franța s-a impus la penalty-uri cu scorul de 5-3.

"Cocoșii galici" vor juca în semifinale cu Spania. Partida este programată în data de 9 iulie la Munchen.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав