X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1415

Ce a declarat antrenorul Zimbrului înaintea meciului cu Ararat-Armenia din Liga Conferințelor

25 iul. 16:55   Sport
9 ore in urma 1285 0

Antrenorul principal al echipei Zimbru Chișinău, Lilian Popescu, și-a împărtășit așteptările de la primul meci de astăzi din turul 2 preliminar al Ligii Conferințelor, cu Ararat-Armenia.

- Formația armeană a disputat peste 10 meciuri în turneele oficiale ale cupelor europene și nu a pierdut niciodată la un scor mare, iar adversarii săi au fost echipe chiar mai bine cotate decît armenii. Această echipă pare să știe cum să joace pe terenul celeilalte echipe și cum să reziste. În acest caz, care sînt modalitățile posibile de a cîștiga?

- Am spus că echipa este organizată, cu jucători experimentați. Există un mix de sportivi străini de calitate, pe care își permite să îi aibă în echipă, și jucători din echipa națională. Ei au multă experiență în spate, pentru că toți jucătorii sînt, să spunem, în floarea vîrstei, și chiar și tînărul Serobyan, care este deja jucător în echipă națională, are o experiență bogată.

Fiecare echipă are punctele ei forte și slabe. Nu pot spune că Ararat are multe puncte salbe. Sunt mai puține, dar ele există, iar noi vom încerca să profităm de ele.

Este foarte important să fim pregătiți mental, pentru că psihologia joacă un rol foarte mare. Este foarte important să nu ne lăsăm cuprinși de emoții într-un meci acasă. Este foarte important să nu facem greșeli în timpul jocului.


- Veți acorda o atenție specială vreunuia dintre jucătorii echipei adverse?

- Este clar că întotdeauna există un interviu individual, în care antrenorii spun împotriva cui va juca jucătorul mîine. În plus, în 90% din cazuri ghicim care sînt jucătorii principali asupra cărora va trebui să ne concentrăm.

Adevărat că informații sînt puține, dar ele există. Care dintre jucătorii noi au „semnat”, care s-au prezentat bine în campionatul de anul trecut.
Ei s-au prezentat foarte bine, au luptat pentru campionat, au cîștigat cupa, dar asta nu înseamnă că nu avem șanse.

- Ei pot pune un „autobuz” în fața propriei porți. Putem găsi un antidot împotriva unui astfel de joc?

- Totul este posibil în fotbal. Ei folosesc schemele 4-3-3, 4-2-3-1, 4-4-2. Dar schema singură nu joacă. Joacă fotbaliștii după schemă.
Totul depinde de mulți factori aici. Lupte pierdute și cîștigate, pase verticale, tranziția de la apărare la atac, pase, trecerea de la atac la apărare.
Multe-multe nuanțe.
Depinde și de noroc.
Este foarte important cum vom intra în joc în primele 15 minute. Fotbaliștii sînt eroii principali. Ei fac munca principală, iau decizii în situații de joc și este foarte important să rămînă calmi și să ia decizia corectă.
Multe depind de luptele pe teren, iar acestea vor fi pe fiecare parte a terenului. Și nu doar împingeri în sensul deplin al cuvîntului ...

- În calitate de fotbalist, ați jucat cu echipe armene?
- Nu. Au fost belaruși, azeri, polonezi, austrieci....

Vă reamintim că meciul de astăzi va începe la ora 19:45 pe stadionul Zimbru din Chișinău.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав