X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Chelsea se desparte de antrenor, schimbări mari la Londra

22 mai. 20:30   Sport
1668 0

Clubul englez de fotbal Chelsea şi antrenorul argentinian Mauricio Pochettino ''au decis de comun acord să se despartă'', a anunţat, marţi, gruparea londoneză, după un singur sezon de colaborare, la capătul căreia echipa s-a clasat pe locul al şaselea în Premier League.

Fostul tehnician al formaţiilor Tottenham şi Paris Saint-Germain, între altele, semnase în mai 2023 un contract pe doi ani, cu opţiune pentru încă unul, transmite Noi.md cu referire la ziare.com.

Argentinianul de 52 de ani a avut o primă jumătate de sezon dificilă, marcată de inconsecvenţă în rezultate şi numeroase accidentări în lot, precum cele ale lui Christopher Nkunku, Romeo Lavia şi Reece James.

Antrenorul sud-american a reuşit să ducă tînăra sa echipă în finala Cupei Ligii engleze (pierdută în faţa lui Liverpool) şi a redresat corabia în 2024 în Premier League, încheind cu o singură înfrîngere, în faţa vicecampioanei Arsenal, în ultimele 15 meciuri.

Locul şase ocupat în clasamentul final de Chelsea îi permite să joace o competiţie europeană în sezonul viitor, spre deosebire de stagiunea precedentă. Aceasta va fi Conference League sau Europa League, în funcţie dacă Manchester City va cîştigat sau nu Cupa Angliei.


''În numele tuturor angajaţilor clubului Chelsea, ţinem să ne exprimăm gratitudinea faţă de Mauricio pentru serviciile pe care le-a adus în acest sezon. El va fi binevenit oricînd pe Stamford Bridge şi îi dorim tot ce este mai bine în cariera sa de antrenor'', au afirmat într-un comunicat directorii sportivi ai clubului, Laurence Stewart şi Paul Winstanley.

Pochettino este al treilea antrenor principal care pleacă de a Chelsea după preluarea clubului de către Clearlake Capital şi Todd Boehly, primii doi fiind Thomas Tuchel şi Graham Potter.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?