X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 157
Transnistria stiri: 1458

Ce mai bună marcatoare din lume a disputat ultimul său meci, punînd capăt unei cariere strălucitoare

7 dec. 2023,, 05:00   Sport
2322 0

Jucătoarea canadiană de fotbal Christine Sinclair a disputat marţi ultimul său meci internaţional, punînd capăt unei cariere marcate de un record de 190 de goluri pentru echipa naţională.

Cu această ocazie, 48.112 de spectatori s-au adunat pe stadionul BC Place din Vancouver - redenumit "Christine Sinclair Place" cu ocazia acestui eveniment - pentru a o saluta pe purtătoarea banderolei de căpitan, care şi-a condus echipa la victorie în meciul amical disputat în compania Australiei (1-0), transmite agerpres.ro

Suporterii au profitat de minutul 12 al întîlnirii pentru o lungă ovaţie dedicată jucătoare în vîrstă de 40 de ani, purtătoarea tricoului cu numărul 12.

Implicată în singurul gol al canadiencelor, marcat de Quinn, Christine Sinclair ea a fost apoi înlocuită la 12 minute de la debutul reprizei secunde, de Sophie Schmidt, o altă internaţională de lungă durată.

"Este suprarealist, este finalul perfect", a rezumat Sinclair după meci. "Rămîn o competitoare şi mă simt foarte bine după ce am cîştigat acest meci. Sunt super mîndră de echipă. Atmosfera este nebună. Niciodată nu mă simt confortabil într-o astfel de situaţie încărcată emoţional, dar mi-am promis că mă voi bucura de acest moment", a adăugat ea.

În total, Christine Sinclair a jucat 331 de meciuri pentru selecţionata Canadei, marcînd 190 de goluri, un record mondial.

Pe reţelele de socializare, premierul canadian Justin Trudeau i-a adus un omagiu "celei mai mari marcatoare din lume". "Îţi mulţumim că ne-ai inspirat. Contribuţiile pe care le-ai adus fotbalului şi sportului în Canada vor fi sărbătorite pentru mult timp", a precizat Trudeau.

Supranumită de fani "Captain Everything", Christine Sinclair a participat la şase Cupe Mondiale şi a jucat la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice, cucerind medalia de aur la Tokyo, în 2021.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав