Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Campion mondial la fotbal, descalificat pentru patru ani pentru dopaj

1 mar. 00:30   Sport
1440 0

Mijlocaşul francez Paul Pogba, testat pozitiv la testosteron în august 2023, a fost condamnat la patru ani de suspendare de către tribunalul antidoping italian, a anunţat, joi, clubul de fotbal Juventus Torino pentru AFP.

Juventus a transmis că ''a luat act'' de decizia tribunalului, care vine în urma cererii procurorului sportiv împotriva jucătorului de 30 de ani, campion mondial în 2018 cu naţionala Franţei, în conformitate cu Codul Mondial Antidoping, transmite agerpres.

Paul Pogba a fost testat pozitiv cu ocazia meciului Udinese - Juventus, disputat în luna august, în cadrul primei etape a campionatului Italiei, în care nu a evoluat.

Fotbalistul francez, al cărui sezon 2022-2023 a fost perturbat de accidentări şi de probleme extrasportive, a fost suspendat provizoriu pe 11 septembrie, înainte ca rezultatul contraexpertizei pe care a cerut-o să confirme prezenţa metaboliţilor de testosteron.

Pentru a explica acest rezultat pozitiv, anturajul lui Pogba a precizat că metaboliţii de testosteron provin de la un supliment alimentar prescris de un medic pe care jucătorul l-a consultat în Statele Unite.

0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?