Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Călăreții din Moldova s-au întrecut la un concurs de jumping

22 mai. 16:43   Sport
1919 0

De Ziua Orașului la Bălți se desfășoară tradiționalul concurs de jumping.

„La noi au venit din Tiraspol, din Chișinău în ospeție și Bălțiul participă. Noi tradițional îl organizăm în fiecare an, mai bine de 20 de ani. Noi existăm în Bălți, noi participăm la sărbătorile orașului Bălți întotdeauna pentru dezvoltarea sportului ecvestru în Moldov” , - a spus Alexandr Tuceac, reprezentantul Federației Naționale Ecvestre din Moldova.

La concurs participă sportivi din trei orașe, transmite tvn.

„Eu foarte mult iubesc animalele și părinții mei iubesc animalele și ei m-au adus aici pentru prima dată cînd aveam 4 ani. Eu sînt mulțumită, mai mult de cal, e foarte bravo, în unele momente m-a ajutat, eu am încercat să merg împreună cu el, ca să nu avem careva dificultăți, noi am mers curat, fără puncte de penalizare” , - a declarat Anastasia Schița, participantă din Bălți.


Rada Maischii, participantă din Chișinău: „Mie mi-au plăcut competiția, sînt pline de viață, colorate, bariere, piedici, mie tare îmi place pietrișul pentru că aici e nisip și este un pic diferență, se simte pentru cal îndeosebi. Mă ocup de 6 ani, am iubit caii toată viața, pur și simplu părinții nu mi-au permis o perioadă îndelungată și iată visul s-a împlinit, lucrez deja permanent.”

Spectatorii spun că vin în fiecare an să vadă competiția.

„Frumos, interesant, mai ales pentru copil, el mai tare iubește caii și venim în fiecare an să-i vedem aici. Frumos, bravo care se străduie și organizează așa ceva frumos pentru copii mai ales.”

„Foarte bine, mie îmi place acest tip de sport și de aceea sînt aici. Însăși acest tip de sport îmi place și caii, și călăreții, totul îmi place.”

„Ne place cînd oamenii, copii comunică cu animalele, cu caii, normal, nu umblă pe străzi, dar se ocupă cu sportul, comunică cu animalele.”

Competiția de jumping se desfășoară la Bălți mai bine de 20 de ani.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?