Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Bellingham, decisiv în primul meci al Angliei la EURO 2024

17 iun. 08:00   Sport
1926 0

Reprezentativa Angliei a debutat cu o victorie la limită la Campionatul European de fotbal. În al doilea meci al grupei C, discipolii lui Gareth Southgate au învins cu 1:0 selecționata Serbiei.

Partida jucată la Gelsenkirchen a început sub semnul echilibrului. Prima ocazie importantă a însemnat și deschiderea scorului. În minutul 13 Jude Bellingham a fructificat o centrare a lui Bukayo Saka. Englezii își puteau dubla avantajul după o cursă senzațională a lui Kyle Walker, însă fundașul a greșit de puțin ținta.

Serbia a ieșit mai mult la joc în repriza secundă, însă englezii au făcut față presiunii adversarului. Aproape inexistent pînă în minutul 77, Harry Kane putea înscrie al doilea gol al Angliei. Atacantul a trimis o lovitură de cap, dar mingea respinsă de portarul Predrag Rajković a lovit bara transversală.

"Plavii" nu au avut de gînd să renunțe și au ratat două ocazii în decurs de un minut. Mai întîi Dușan Vlahovic a șutat din afara careului, dar Jordan Pickford a intervenit și a respins balonul în corner. Serbia a fost periculoasă și la lovitura de colț ce a urmat. Harry Kane a scos cu capul un balon ce se îndrepta spre poarta englezilor.

În etapa a doua a grupei C, Anglia va juca cu Danemarca. Partida se va disputa pe 20 iunie de la ora 19:00. De partea cealaltă, Serbia va înfrunta Slovenia, tot în aceeași zi, însă de la ora 16:00.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?