Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1454

Au fost dezvăluite meniurile sportivilor de la Jocurile Olimpice: un ingredient va lipsi în jumătate dintre ele

13 iul. 15:40   Sport
3220 0

Mai bine de jumătate din alimentele de la Jocurile Olimpice vor fi fără carne, spun oficialii de la Paris.

Burgeri vegetali, salată de quinoa și falafel sînt cîteva din preparatele care vor fi oferite sportivilor şi fanilor care participă la competiţiile sportive, transmite tvrmoldova.

Jocurile Olimpice de la Paris le oferă celor prezenţi preparate vegetariene, stabilind astfel un nou standard privind sustenabilitatea mediului.

60 la sută din alimente vor fi fără carne, în cea mai mare parte, de proveniență locală, în eforturile de a reduce amprenta de carbon a evenimentului.

Tony Estanguet, preşedintele comitetului Paris-2024: Este responsabilitatea noastră să educăm oamenii care vor fi angajați la Paris 2024, este o datorie colectivă să ne schimbăm obiceiurile și să reducem amprenta de carbon.


Una dintre piesele de rezistenţă este burgerul.

Vincent Gillot, chef: Este un produs vegetal, deci foarte bun pentru o dietă echilibrată și pentru sănătate, deci pentru tot ceea ce ține de sport. Nu este greu de preparat și se încadrează în dieta sportivilor.

Satul olimpic va avea, de asemenea, o brutărie care va produce baghete proaspete, croissant și alte produse de patiserie. Nu se vor servi băuturi alcoolice.

Potrivit organizatorilor, 13 milioane de feluri de mîncare vor fi servite în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris.

1
1
1
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?