X 
Arşiţa stiri: 211
Jocurile Olimpice stiri: 287
Transnistria stiri: 1461

„Astăzi vom porni procedura”: Președintele Federației de Haltere va apela la Tribunalul Sportiv Internațional

11 aug. 17:40   Sport
7 ore in urma 2298 0

Vor lupta pentru medalia lui Marin Robu.

După ce ieri Federația de Haltere a Moldovei a contestat decizia arbitrilor la Comisia Tehnică, astăzi a fost pornită procedura de apel la Tribunalului Sportiv Internațional, detașat la Jocurile Olimpice, scrie tv8.md.

Potrivit președintelui Federației, Antonio Conflitti, pe lîngă decizia greșită arbitrilor, a fost admisă și o încălcare gravă de procedură din partea președintelui juriului.

Într-un interviu pentru Eduard Ciobanu, președintele Federației de Haltere din Moldova a declarat că Marin Robu a avut o performanță istorică, dar i s-a furat această medalie, prin încălcări care „nu pot fi tolerate”.

„Deja ieri, prin intermediul Comitetului Național Olimpic am depus o reclamație la Comisia Tehnică de a Federației Internaționale, dar deja astăzi, vom porni procedura la Comisa Specială a Tribunalului Sportiv Internațional care e detașat la Jocurile Olimpice. Noi vom lupta. Marin are dreptul de a deveni titular al medaliei de bronz și trebuie să luptăm pentru această medalie”, a menționat Antonio Conflitti.


Acesta a menționat, însă, că timpul pentru aceste proceduri este limitat, în condițiile în care astăzi are loc Închiderea Jocurilor Olimpice.

„Există riscul să fie amînate la următoarele jocuri olimpice, dar este important să pornim pînă la închiderea Jocurilor Olimpice. sînt temei pentru a cîștiga pentru că în afară judiciul greșit, care l-a dat juriul sînt și încălcări procedural din partea juriului, iar asta e foarte grav”, a spus președintele Federației de Haltere din Moldova.

Potrivit lui, cele mai importante momente incluse în scrisoarea de contestare sînt greșeala de arbitraj și acțiunile președintelui juriului.

„Președintele juriului, oprind competiția a dat mai mult timp la italieni să se răzgîndească, dar italienii nu au vrut să prezinte acel card de reclamă pînă cînd nu s-a dus controlul tehnic și l-a cerut și atunci italienii au prezentat cardul de reclamă, asta a fost încălcarea procedurală la care nu l-a care nu putem să închidem ochii, care a determinat schimbări în rezultatele finale”, a mai spus Confilitti.

Acesta a mai menționat că Marin Robu e distrus de această situație, deoarece i-a fost furată medalia olimpică care are o valoare deosebită pentru el.

Menționăm că o greșeală de arbitraj l-ar fi lăsat pe Marin Robu fără medalia de bronz la Jocurile Olimpice. Într-un videoclip publicat pe rețelele de socializare, halterofilul moldovean a cerut să i se facă dreptate. Potrivit lui, adversarul din Italia a ridicat o greutate de 212 kg, dar a încălcat regulile. Deși arbitrii nu au validat încercarea, juriul a decis să acorde o încercare reușită.

Ulterior, Federația de haltere din Moldova a anunțat că va contesta decizia arbitrilor privind prestația lui Marin Robu la Jocurile Olimpice de la Paris. În opinia celor de la Federație, sportivul nostru ar fi trebuit să ia locul trei, respectiv bronzul.

Sportivul moldovean, în vîrstă de 24 de ani, s-a clasat pe locul patru. Marin Robu a avut o prestație remarcabilă, începînd competiția cu o flotare de 175 kg, ocupînd locul 3 în clasamentul preliminar și locul 2 la flotări cu 208 kg. În ciuda acestor rezultate, medalia de bronz a fost atribuită sportivului italian Antonino Pizzolato, care a ridicat un total de 384 kg.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав