X 
Arşiţa stiri: 197
Jocurile Olimpice stiri: 156
Transnistria stiri: 1415

Astăzi, începe ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice la Paris

26 iul. 08:46   Sport
8 ore in urma 1674 0

Astăzi, începe ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice la Paris, Franța, unde 10.500 de sportivi vor concura pentru a obţine medaliile rîvnite de competitorii din întreaga lume.

Cea de-a XXXIII-a Olimpiadă are 19 zile de competiţie (handbalul, fotbalul şi rugbyul încep mai devreme, la 24 iulie) şi va include 329 de probe în 32 de sporturi.

Vor fi 10.500 de sportivi trimişi de peste 200 de comitete olimpice naţionale, dar şi echipa olimpică a CIO pentru refugiaţi, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Ceremonia de deschidere va avea loc astăzi pe rîul Sena. Olimpiada se va încheia la 11 august, cu o ceremonie la celebrul Stade de France din Saint-Denis.

Parisul este principalul oraş-gazdă, dar vor avea loc concursuri şi în alte oraşe din Franţa. În plus, competiţia de surfing va fi cea mai unică - va avea loc în Tahiti, pe legendarele valuri Teahupo'o din Oceanul Pacific. Totodată, Jocurile Olimpice de la Paris vor include un nou sport olimpic: breaking, un stil de dans urban care îşi are rădăcinile în cultura hip-hop.


Sena va fi locul de desfăşurare a maratonului de înot şi a etapei de înot a triatlonului la Jocurile Olimpice, la un secol după ce a găzduit unele evenimente în timpul primelor JO de la Paris din 1900.

Menționăm că Republica Moldova va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Paris de 26 de sportivi. În perioada 26 iulie – 11 august 2024, țara noastră va concura la următoarele probe sportive: tir cu arcul, atletism, canoe, judo, înot, lupte, tir, haltere, tenis de masă și dresaj.

Totodată, Moldova va fi reprezentată de 5 sportivi la Jocurile Paralimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 28 august – 8 septembrie. Echipa națională va concura pentru medalii în trei probe sportive-para judo, para powerlifting și para atletism.

Noi.md vă amintește despre proiectul nostru, în cadrul căruia le prezentăm cititorilor noștri echipa olimpică. Vă îndemnăm să susțineți echipa noastră olimpică! #HaiMoldova. Totodată, dacă sînteți un fan al sportivilor moldoveni, vă îndemnăm să vă abonați la pagina de Facebook Noi.md Sport, unde veți afla ultimele noutăți sportive.

Informații despre calendarul evoluțiilor sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice de vară din 2024, Paris pot fi aflate în proiectul Noi.md "Infografică".

1
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав