X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4127

Aniversare dublă a boxului de la Orhei

24 aug. 02:22   Sport
2132 0

Pe terenul de vară al Școlii Sportive de Box din Orhei este găzduit un turneu internațional de tineret, la care participă peste 90 de boxeri din România, Ucraina și Republica Moldova.

Luptele finale vor avea loc sîmbătă, la ora 11.00. Turneul este prilejuit de două date semnificative: cea de-a 40-a aniversare a boxului din Orhei și cea de-a 10-a aniversare a Școlii de Box din Orhei, dotată conform tuturor standardelor internaționale, transmite boxing.md

Antecesorul și fondatorul boxului la Orhei este Mihail Stepanovici Buhaniuc - un antrenor și profesor cu literă mare, care a crescut zeci de maeștri ai ringului și oameni de valoare ai țării noastre. Mihail Stepanovici este plin de forță, energie și continuă să muncească eficient, formînd premianți ai campionatelor europene și moldovenești.

Anul trecut, discipolul său Alexandru Savciuc a cucerit medalia de argint la Campionatul European și a fost nominalizat de Federația Moldovenească de Box la titlul de cel mai bun boxer cadet al anului 2023. La recentul Campionat European de juniori 2024 din Bosnia și Herțegovina, discipolul și nepotul său Buhaniuc Alexandru-Ahile a cucerit o medalie de argint pentru Republica Moldova.

Federația de Box, reprezentată de secretarul său general A.I. Caigorodov, a adus un omagiu meritelor și contribuției lui M.S. Buhaniuc la dezvoltarea boxului în Moldova, conferindu-i o diplomă comemorativă și echipament de box pentru școala de box.

16
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав