X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4127

Anastasia Nichita, despre relația cu fostul antrenor: A avut și o influență pozitivă asupra mea

24 aug. 11:15   Sport
2 ore in urma 1385 0

Luptătoarea Anastasia Nichita, care a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice 2024, a făcut mai multe dezvăluiri după performanța de la Paris.

Sportiva a deschis toate parantezele și s-a referit, tangențial, și la relația cu fostul său antrenor, Tudor Cîrlan, de care s-a despărțit în 2023. „Eu cred că domnul Tudor a avut și el partea lui pozitivă în creșterea și dezvoltarea mea. Nicidecum nu pot să zic că a fost doar rău, a avut și o influență pozitivă. Asta e viața, se mai despart sportivi de antrenori”, a precizat Anastasia, în cadrul unui interviu cu Dorin Galben, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info

Întrebată dacă atribuie victoria de la Jocurile Olimpice și fostului său antrenor, Tudor Cîrlan, Anastasia Nichita a răspuns: „Fiecare persoană care a venit în viața mea a fost cu un anumit scop, cu o anumită misiune. Eu cred că domnul Tudor a avut și el partea lui pozitivă în creșterea și dezvoltarea mea. Nicidecum nu pot să zic că a fost doar rău, a avut și o influență pozitivă. Situația că noi ne-am separat.. asta e viața, se mai despart sportivi de antrenori. Dacă dumnealui consideră că a avut un aport, e bine. Părerea mea e că în ultima perioadă în tot prin ce am trecut eu cu siguranță domnul Tudor nu a fost lîngă mine. Au fost alte persoane și cu siguranță dacă aceste persoane nu erau lîngă mine, cine știe dacă mai obțineam medalia. De aceea, în doi ani s-au schimbat foarte multe lucruri și puteam nici să nu ajung la Olimpiadă. Fiecare are meritul lui”.

Sportiva a mărturisit că fostul său antrenor nu a felicitat-o, după ce a luat medalia de argint la JO: „Nu, dar era să-mi pară bine într-un fel, dacă o făcea. Știam că nu va suna, pentru că îi cunosc caracterul, dar nici nu știi”.

În ianuarie 2023, Tudor Cîrlan a făcut mai multe declarații despre perioada în care a fost antrenorul Anastasiei Nichita și motivele din care au mers pe drumuri separate, după aproape 10 ani în care au muncit împreună: „Tot timpul am spus că nu am avut niciodată în gînd să vorbesc rău sau urît despre discipola mea. Avem un drum foarte frumos, foarte multe realizate pentru țărișoara noastră, sînt circa 25 de medalii doar europene și mondiale, nu mai vorbim despre turneele internaționale. Cum mi-ar sta mie mie, unui anntrenor, să vorbesc urît despre dicipolul meu. Dar nici nu am ce vorbi de rău. Cred că o mai sfătuie cineva, de asta nici nu mă supăr. Pînă astăzi caut motivul, am înțeles că a avut de ales între dragoste și antrenor, urma să aleagă, merge cu dragostea mai departe sau cu antrenorul. Anastasia a ales dragostea. Nu este unicul caz, să dea Dumnezeu să-i reușească tot ce și-a pus în plan”.


Întrebat dacă l-a afectat despărțirea de Anastasia, Tudor Cîrlan a răspuns: „Dacă voi zice că nu, nu mă va crede nimeni, n suflet vreau să rămîn cu aceleași sentimente care au fost. După declarațiile Anastasiei nu am mai vorbit cu ea. Dintre toți, eu o cunosc cel mai bine, o știu de mică și știu că nu a putut merge singură la acest pas, sînt încrezut. Într-adevăr, am fost un manager nu rău, dar Anastasia a uitat să spună că am fost și antenor, și manager, am fost doctor, psiholog, maseur, șofer, mamă și tată”.

Luptătoarea Anastasia Nichita a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Paris.

4
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав