X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Al doilea turneu pentru copii în memoria lui Serghei Jelezko a avut loc la Chișinău

28 feb. 2023,, 19:15   Sport
1731 0

Capitala Moldovei a găzduit cel de-al doilea turneu anual pentru copii în memoria lui Serghei Jelezko – unul dintre primii din țara noastră care a început să practice artele marțiale cu copiii, mai întîi lupta corp la corp, iar apoi karate-ul, după ce a fost permis oficial în tara noastră.

Acest turneu dedicat primului său antrenor a fost organizat de conducătorul clubului sportiv Olimp, Oleg Ciornîi, care a decis să onoreze memoria lui Serghei Jelezko, cel care l-a condus, ca și pe mulți alți băieți, în lumea artelor marțiale, relatează Noi.md.

"Evenimentul de astăzi este al doilea turneu pe care-l desfășurăm. Vom organiza acest turneu în memoria lui Serghei Jelezko în fiecare an și în viitor. La ediția din acest an participă aproximativ 100 de persoane. Dar, în mare parte, aceștia sînt începători, sportivi începători. Pentru mulți, aceste competiții sînt primele în viața lor”, a declarat pentru Noi.md Oleg Ciornîi.

Potrivit acestuia, în viitor se preconizează organizarea unui alt campionat și invitarea copiilor din alte țări, echipe din țările vecine să participe la el.

„Va trebui să ridicăm nivelul de organizare a campionatului, în sensul că vor fi implicate sisteme electronice”, a spus Oleg Ciornîi.

El a subliniat că la actualul turneu participă și sportivi care au participat deja la campionate din Bulgaria și Ucraina.

"Desigur, le este greu să ajungă pe primele locuri. Primele locuri, medaliile de aur sînt încă rare pentru noi. Dar ei ocupă locurile doi și trei. Avem lupte cîștigate, există experiență din participare la competiții. Această experiență este de neprețuit, și băieții o au deja", a spus șeful clubului sportiv Olimp.

Alexandr Jelezko, fratele lui Serghei Jelezko, a spus că a fost foarte mulțumit de acest turneu, organizat în memoria fratelui său, și a fost foarte bucuros că numele lui Serghei Jelezko nu a fost uitat.

"Mă bucur că am fost invitat la al doilea Campionat Memorial Serghei Jelezko, care a fost organizat de elevul fratelui meu. Sînt mîndru de asta! Vă mulțumesc că ați continuat un astfel de Campionat, desfășurînd astfel de evenimente. Sînt mîndru că fratele meu nu și-a trăit în zadar viața și a fost un bun antrenor pentru noi. Atleților, viitori și cei de acum, le-aș dori perseverență, forță și cît mai multe antrenamente. Cu cît faci mai mult, cu atît ai mai multe realizări!", a spus Alexandr Jelezko.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав