Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Acum aproape 17 ani, Lamine Yamal și Lionel Messi au ajuns într- o fotografie istorică

11 iul. 23:00   Sport
13238 0

După prima semifinală a Campionatului European de Fotbal, în care echipa națională spaniolă a fost mai puternică decît francezii – 2:1, mass-media a scris masiv că rezultatul său a fost predeterminat de golul miraculos al cîștigătorilor Lamine Yamal.

În minutul 21 al întîlnirii, acest copil de 16 ani a înscris în poarta "tricoloră", astfel încît a devenit instantaneu cel mai popular jucător al Euro, informează sb.by.

Golul lui Yamal a făcut virale fotografiile cu un bebeluș Lamine înfășurat în prosop, scăldat și ținut în brațe de nimeni altul decît Lionel Messi. Acesta nu este deloc un fals sau un fotomontaj. După cum s-a dovedit, în 2007, jucătorii Barcelonei au pozat cu copii și familiile lor pentru un calendar, ca parte a unui eveniment caritabil anual organizat de ziarul local Diario Sport și UNICEF.

Fotograful Joan Montfort s-a ocupat de ședințele foto și s-a întîmplat ca Messi să facă pereche cu familia Yamal, "UNICEF a organizat o tombolă în cartierul Roca Fonda din Mataro, unde locuia familia lui Lamin. Aceștia s-au înscris la loterie pentru a se fotografia la Camp Nou cu un jucător de la Barça. Și au cîștigat la loto".


Montfort își amintește că nu a fost o sarcină ușoară, în principal pentru că Messi nu știa cum să interacționeze cu micuțul Yamal.

Acum, că în aceeași zi golul lui Messi a ajutat Argentina să ajungă în finala Cupei America, iar golul lui Yamal a dus Spania la victoria în semifinalele Campionatului European, fotografiile vechi au primit o nouă viață.

11
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?