Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1082

A.S.I.C.S. va aloca o bursă anuală pentru doi halterofili din familii defavorizate

21 sep. 16:32   Sport
1572 0

Asociația pentru Sprijinul Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) investește în viitorii campioni ai țării noastre. Un nou exemplu în acest sens este decizia Asociației de a aloca anul acesta 30.000 de lei pentru instruirea a doi copii din familii social vulnerabile.

La începutul anului de studii, tinerii sportivi au început să studieze la Chișinău, la Internatul Municipal cu profil sportiv și să se antreneze în Federația de Haltere.

„Acești doi copii mi-au atras atenția în timpul campionatelor naționale. Antrenorii echipei naționale au observat că sportivii au un potențial foarte bun. Ei studiau la o școală mică din Unțești. Antrenorul local a dorit ca ei să se mute la Chișinău și să fie ajutați să obțină rezultate”, a declarat Antonio Conflitti, președintele Federației Moldovenești de Haltere.

Nicoleta Cojocaru din satul Unțești, raionul Ungheni, are doar 12 ani, a mers deja la primul ei Campionat European din Polonia, și s-a întors acasă cu 3 recorduri naționale. Nicoleta este implicată în haltere de 5 ani.


„Am văzut că băieții din sat merg la antrenament și am decis să încerc și eu. Îmi place acest sport. Am ajuns la Chișinău la începutul lunii septembrie. Mă duc la școală, apoi mă antrenez și îmi fac temele. Vreau să cîștig mai multe victorii”, a spus tînăra sportivă.

Iar Dan Secrieru a venit în capitala de la Unțești pentru a studia la Liceul cu profil sportiv. Copiii locuiesc într-un cămin, iar înainte și după cursuri vin la sală și ridică greutăți.

„Acolo făceam un antrenament pe zi, iar aici avem două, iar diferența este foarte mare. Antrenorii sînt buni, consecvenți și ne ajută foarte mult. Scopul meu este să devin campion”, a spus Dan.

Din păcate, părinții copiilor nu au posibilitate să acopere toate cheltuielile zilnice legate de studii și antrenamente, așa că Asociația pentru Sprijinul Inițiativelor Comunitare și Sportului a decis să investească în viitorul copiilor lor.

„Am decis să-i ajutăm și să alocăm o bursă pentru acest an de studii în valoare de 30.000 de lei pentru ambii copii. Acești bani vor fi plătiți în rate, lunar, timp de 9 luni, pentru ca aceștia să aibă fonduri pentru cazare, instruire, alimentație și transport, pentru a-și putea vizita părinții, familiile. Acești copii au potențial și sîntem încrezători că îi vom vedea în curînd printre cîștigătorii noștri”, a declarat președintele A.S.I.C.S. Alexandru Gîsca.

Pe parcursul acestui an, Asociația pentru Sprijinul Inițiativelor Publice și Sportului a investit peste 1,5 milioane de lei în diverse proiecte de sprijinire a sportului.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав